Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Priprema za Mars: Muskova nova raketa odradila prvi 'skok'

Jednog dana Starship će ovako sletjeti na crveni pijesak Marsa, napisao je sinoć Elon Musk nakon uspješnog testa u kojem se Starhopper podigao na 150 metara i potom sigurno sletio na tlo

Foto: SpaceX
15 komentara

Starhopper izgleda kao da je rođak droida R2D2 iz Ratova zvijezda, ali ovo je prototip sljedeće generacije raketa koje bi trebale ljude voziti na Mars u sljedećim desetljećima. 

- Jednog dana Starship će ovako sletjeti na crveni pijesak Marsa - napisao je sinoć Elon Musk nakon uspješnog testa u kojem se Starhopper podigao na 150 metara i potom sigurno sletio na tlo. 

POGLEDAJTE VIDEO

Test je bio kratak, ali pokazao je inženjerima SpaceX-a koliko je dobar dizajn novog motora i opreme koja će se ugrađivati na raketu Starship. Jednom kad ta raketa krene na svoja putovanja, ona će moći sletjeti vlastitim motorima na drugi planet i ponovno poletjeti - kao što to danas radi Falcon 9. 

Muskova kompanija na ovim probnim letovima testira novi motor Raptor, a Starhopper je sinoć na testu koristio samo jedan takav motor. U sljedećim mjesecima SpaceX će mu dodavati još motora, a konačna Starship raketa trebala bi imati šest motora. Tri će biti optimizirana za naš planet, a tri za vakuum svemira. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message