Obavijesti

Tech

Komentari 0

Prodaja automobila u Kini u veljači rekordno pala, za 79%

Prodaja automobila u Kini u veljači rekordno pala, za 79%
1

Prodaja automobila u Kini pala je u veljači za 79 posto zabilježivši tako najveći mjesečni pad u povijesti zbog potražnje koja je skršena utjecajem epidemije koronavirusa

VIDEO

Prodaja na najvećem svjetskom tržištu automobila pala je na 310 tisuća vozila u usporedbi s istim mjesecom lani, zabilježivši dvadeseti uzastopni mjesec pada, priopćila je Kineska udruga proizvođača automobila (CAAM).

- Kineska prodaja automobila u veljači vratila se na razine koje nisu viđene od 2005. godine, rekao je visoki službenik udruge Chen Shihua.

Prodaja novih električnih vozila, koja uključuje automobile na baterijsko-električni pogon, smanjila se osmi uzastopni mjesec.

Službenik CAAM-a prošlog je mjeseca rekao da će prodaja vjerojatno pasti za više od 10 posto u prvoj polovini ove godine. Bude li epidemija učinkovito suzbijena u Kini prije travnja, pad bi mogao biti oko pet posto za cijelu godinu, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U provinciji Hubei u kojoj je započela epidemija, a koja je glavno kinesko središte proizvodnje automobila, proizvođači Dongfeng Motor Group i Honda Motor, Renault SA i Peugeot SA priopćili su kako odgađaju ponovno pokretanje proizvodnje.

Proizvodnja i planovi isporuka američke kompanije Tesla u Šangaju također su prekinuti.

Međutim, nakon što su vlasti u Wuhanu u srijedu ukinule ograničenja na ograničeni broj ključnih industrija u gradu i dopustile nekim ljudima da se vrate na posao, Honda je nastavila ograničenu proizvodnju u tvornici automobila u gradu.

Nissan Motor također je priopćio kako planira djelomično nastaviti proizvodnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle