Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Prodaja automobila u Kini u veljači rekordno pala, za 79%

Prodaja automobila u Kini pala je u veljači za 79 posto zabilježivši tako najveći mjesečni pad u povijesti zbog potražnje koja je skršena utjecajem epidemije koronavirusa

FILE PHOTO: Auto dealers stand between cars displayed for sale at a second hand showroom outside Manama, Bahrain
Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Prodaja na najvećem svjetskom tržištu automobila pala je na 310 tisuća vozila u usporedbi s istim mjesecom lani, zabilježivši dvadeseti uzastopni mjesec pada, priopćila je Kineska udruga proizvođača automobila (CAAM).

- Kineska prodaja automobila u veljači vratila se na razine koje nisu viđene od 2005. godine, rekao je visoki službenik udruge Chen Shihua.

Prodaja novih električnih vozila, koja uključuje automobile na baterijsko-električni pogon, smanjila se osmi uzastopni mjesec.

Službenik CAAM-a prošlog je mjeseca rekao da će prodaja vjerojatno pasti za više od 10 posto u prvoj polovini ove godine. Bude li epidemija učinkovito suzbijena u Kini prije travnja, pad bi mogao biti oko pet posto za cijelu godinu, dodao je.

U provinciji Hubei u kojoj je započela epidemija, a koja je glavno kinesko središte proizvodnje automobila, proizvođači Dongfeng Motor Group i Honda Motor, Renault SA i Peugeot SA priopćili su kako odgađaju ponovno pokretanje proizvodnje.

Proizvodnja i planovi isporuka američke kompanije Tesla u Šangaju također su prekinuti.

Međutim, nakon što su vlasti u Wuhanu u srijedu ukinule ograničenja na ograničeni broj ključnih industrija u gradu i dopustile nekim ljudima da se vrate na posao, Honda je nastavila ograničenu proizvodnju u tvornici automobila u gradu.

Nissan Motor također je priopćio kako planira djelomično nastaviti proizvodnju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message