Obavijesti

Tech

Komentari 10

Prvi modularni stol na svijetu iz Hrvatske osvaja Kickstarter

Prvi modularni stol na svijetu iz Hrvatske osvaja Kickstarter
7

Nakon dvije godine rada hrvatski startup Modulos krenuo je u veliko osvajanje domaćeg i svjetskog tržišta. Modulos je stol koji se može potpuno prilagoditi i zadovoljiti sve tehnološke potrebe

VIDEO

Iza prvog modularnog stola na svijetu stoji mladi hrvatski dizajner Matej Grozdanović (29) i startup tvrtka Modulos. Posebnost ovog stola leži u njegovoj potpunoj prilagodljivosti i dodacima koji će zadovoljiti sve tehnološke potrebe korisnika. Cijela proizvodnja odvija se u Hrvatskoj.

Sastavljen je od drvenih četvrtastih modula iz kojih se razvija stol koje god veličine ili oblika želite, možete ga oblikovati za sredinu prostorije, kao kutni stol ili čak u cik-cak verziju za urede u kojima ljudi sjede jedni nasuprot drugima.

Osim prostorne prilagodljivosti, svaki modul sadrži korisne dodatke kako bi zadovoljio sve moderne tehnološke potrebe korisnika. Tako sad postoje moduli s USB hubovima, dokovima za iPad, rotacijskim dokovima, wireless chargingom ili utorima za olovke.

- Kupac više ne želi samo kupiti proizvod nego želi interakciju s proizvodom. Ovo je kombinacija svega toga pa kupac ima apsolutni utjecaj na to što će dobiti. Ne radi se samo o boji ili obliku nego o stvarnim potrebama - objasnio je Matej.

Na ideju o izradi stola nije došao sasvim slučajno jer je odrastao uz tatu i djeda stolare u radionici i radio u njoj. Radi isključivo s drvenim materijalima iz Hrvatske, a cijela proizvodnja također se odvija na domaćem terenu. Uz stol također dolaze konfiguratori u obliku mobilne aplikacije, koji izračunavaju najbolju postavu modula prema nečijim potrebama, a pokazuje i točke opterećenja za postavu nogu.

Kickstarter kampanja krenula je na samom početku rujna i moguće je naručiti razne kombinacije modula, od samo jednog s pripadajućim nogama koji može poslužiti kao mali stolić ili noćni ormarić pa sve do velikih radnih stolova koji se sastoje od 8 ili 10 modula s pripadajućim nogama. Projekt je u srijedu prikupio 15.270 od planiranih 30.000 dolara.

Cijene tijekom Kickstarter kampanje bit će znatno niže od krajnje tržišne, a Hrvatima će se omogućiti naručivanje ograničenih količina uz još povoljniju cijenu, pa tako možete naručiti set od 6 modula s pripadajućim nogama za 649 dolara ili set od 8 modula za 799 dolara.

Podržite dizajnera
Hrvati mogu naručiti ograničene količine uz još povoljniju cijenu, pa možete imati set od 6 modula s pripadajućim nogama za 649 dolara, ili od 8 modula za 799 dolara.

 

Potreba i želja mladog Slavonca
Ideja o stolu nastala je sasvim spontano, a i sam autor je često bio u potrazi za stolom koji će zadovoljiti sve njegove potrebe za kreativnim izražavanjem. Stol možete postaviti prema vlastitim željama, tako ga prilagoditi prostoru i na njega smjestiti baš sve što vam treba.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama