Obavijesti

Tech

Komentari 7

Renault Kwid je koncept auta koji ima bespilotnu letjelicu

Renault Kwid je koncept auta koji ima bespilotnu letjelicu
6

Unatoč agresivnom 'terenskom' izgledu, automobil ima pogon na samo dva kotača, a uz njega dolazi bespilotna letjelica koja polijeće s krova i može pratiti promet

VIDEO

Renault je na Delhi Auto Showu predstavio Kwid, koncept koji ima vlastitu bespilotnu letjelicu.

Mjesto predstavljanja nije slučajno izabrano. U Renaultu kažu da Kwid pokazuje njihovu predanost novim tržištima, kao što je indijsko, a u dizajnu je sudjelovao i Renaultov indijski dizajnerski odjel. Dizajn auta zapravo je međunarodni podvig. Eksterijer je na temelju crteža Jeana Semerive iz Brazila dizajnirao Anton Šamenkov, francuski dizajner ruskog podrijetla, dok je interijer djelo Françoisa Greniera na temelju crteža Indijca Mishua Batre.

Kwid je kompakt robusnog dizajna s vrlo naglašenim kotačima i iznimno malim prevjesima. Unatoč agresivnom "terenskom" izgledu, auto ima pogon na samo dva kotača.

Neobičan i jedinstven unutarnji dizajn izveden gotovo u potpunosti u bijeloj boji inspiriran je ptičjim gnijezdom. Kao komandna ploča služi integrirani tablet koji omogućuje pristup svim spojenim uslugama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Auto je možda i najzanimljiviji po tome što uz njega dolazi bespilotna letjelica, Flying Companion ili leteći pratilac, koji uzlijeće iz spremnika na krovu kako bi pratio promet, snimao fotografije ili uočavao zapreke na cesti.

Auto koristi 1,2-litreni četverocilindrični motor u kombinaciji s mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom, a spreman je i za elektrifikaciju - ispod prednjeg loga nalazi se utikač za punjenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle