Tech

Komentari 14

Rijetko dobar spoj prostranosti i dizajna: Test Peugeota 5008

Rijetko dobar spoj prostranosti i dizajna: Test Peugeota 5008

Nije sve u izgledu, 5008 je i izuzetno prostran i praktičan obiteljski auto. Prostora je u izobilju, na stražnja sjedala stanu tri dječje sjedalice, a u prtljažnik nevjerojatnih 780 litara. Tu je i treći red sjedala

Ni jedan konkurent nema tako originalan vanjski i unutrašnji dizajn kao Peugeot 5008. No to što je drugačiji ne znači i da je neobičan, Francuzi su napravili odličan posao te napravili auto koji se ističe i koji se unatoč tome većini sviđa.

No nije sve u izgledu, 5008 je i izuzetno prostran i praktičan obiteljski auto. Prostora je u izobilju, na stražnja sjedala stanu tri dječje sjedalice, a u prtljažnik nevjerojatnih 780 litara. Tu je i treći red sjedala.

U vožnji je auto prvenstveno udoban, a odlično se snalazi i na dužim putovanjima. Pohvale zaslužuju i zvučna izolacija te odličan automatski mjenjač. Motor od 130 KS dovoljno je snažan iako ostaje dojam da bi autu još bolje pristajao neki snažniji motor. Potrošnja na testu iznosila je pohvalnih 6 litara na 100 km te se u gradu podizala na 7,2 l/100 km. Pohvalno, kao i luksuzna oprema kojom ovaj auto obiluje. 

Detalji

Već na prvi pogled vidljivo je da je auto dizajniran s mnogo pažnje i još više mašte.

Originalno

Ne samo da izgleda odlično, unutrašnjost je prepuna kvalitetnih ‘premium’ materijala, poput aluminija.

Drugačije

Ovo je jedna od najneobičnijih ručica mjenjača u svijetu automobila. No nije nimalo praktična.

Testirani Peugeot 5008 Allure 1.5 Bluehdi u opremi ima grijana sjedala, 3D navigaciju, sustav kamera 360 stupnjeva...