Obavijesti

Tech

Komentari 300

Novi okršaj: Rimčev Concept One glatko riješio Porsche 918

Novi okršaj: Rimčev Concept One glatko riješio Porsche 918
1

Ovdje su 'veliki dečki' i moram priznati - bio sam nervozan, napisao je Mate Rimac o najnovijoj utrci protiv još jednog velikana, Porschea 918 Spydera.

VIDEO

Nakon što je pokazao svoju moć protiv Tesle P90D i LaFerrarija, Rimčev Concept One probudio je brojne apetite u automobilističkom svijetu i potaknuo pozive na dvoboj sa članom 'svetog trojstva', Porscheom 918 Spyderom. Izazov je stigao od Alejandra Salomondrina, a okršaj je dogovoren na stazi Milan u Michiganu. 

Radi se o automobilu koji je redovito dominirao u usporedbama s McLarenom P1 i LaFerrarijem, a Mate Rimac na službenom blogu piše da zbog toga nije znao što očekivati. 

- Ovdje su 'veliki dečki' i moram priznati - bio sam nervozan. Nismo imali prilike isprobati ovo ranije i riskirali smo poraz pred velikom publikom. No, bili smo i više nego sretni što imamo priliku pokazati što automobil može. Mislio sam si: 'Čak i ako izgubimo, nije to tako loše ako je s druge strane jedan od najboljih automobila na svijetu' - napisao je Rimac. Dodao je da su oni tek na početku dugog puta, ali da žele pokazati da vjeruju u svoj automobil i njegove mogućnosti te da vjeruje kako je fascinantno vidjeti koliko su napredovali električni automobili i koliko su moćni - da mogu pridobiti i preostale 'nevjerne Tome'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Rimac piše da nije znao što očekivati od automobila na ovakvoj stazi jer mu je to bila prva takva utrka, a nakon zagrijavanja, uslijedilo je šest utrka. Rimac piše da je sa svakom utrkom Concept One imao sve bolje vrijeme, ali i da ga je iznenadila razlika u nekim utrkama. Izgubili su samo jednu, a Rimac kaže da je u toj on pogriješio pri startu.

Napominje kako je od rezultata još važnija i stalna isporuka snage automobila. Sa svakom utrkom Concept One je bio sve bolji i bolji, a inače je među mnogima mišljenje da električni automobili nakon jedne ili dvije utrke postaju sve lošiji. 

Rimac je na blogu isporučio i zanimljive statističke podatke pa tako kaže da sa svakom utrkom na 402 metra Concept One troši 1,96 kWh energije, a dobar dio toga povrati nakon ciljne ravnine. Litra goriva s druge strane ima 9,4 kWh energije, pa Rimac navodi da su u tom utrkivanju potrošili energije ekvivalentne za litru i pol goriva. U utrkivanje su krenuli s baterijom na 95 posto, a završili sa 72 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle