Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

Robot Sam kandidirat će se za premijera: 'Želim biti pravedan'

Iako robot Sam još uvijek uči komunicirati, njegov tvorac tvrdi kako će se 2020. godine kandidirati za premijera Novog Zelanda te biti pravedan u donošenju odluka.

Foto: Pixabay
26 komentara

Političari bi uskoro mogli dobiti novog protivnika - virtualnog robota koji komunicira preko Facebook Messengera. Umjetna inteligencija nazvana Sam tvrdi kako će u obzir uzimati svačije stajalište i bez pristranosti donositi odluke

Njegov tvorac, Nick Gerritsen izjavio je kako će se virtualni političar Sam kandidirati za premijera Novog Zelanda, prenosi Daily Mail

Sam trenutno komunicira putem Facebook Messengera, a interakcija s ljudima mu pomaže da uči - kao i anketa na njegovoj web stranici na kojoj je napisao da ga, obzirom da je virtualni robot, ne ograničava ni mjesto ni vrijeme. To znači da ga možete pitati bilo koje pitanje bilo kad i bilo gdje. 

Robot tvrdi kako će, prije donošenja odluke, u obzir uzeti svačije mišljenje i stavove te da nikada neće namjerno reći laž ili iskriviti informaciju. 

- Postoji praznina između onoga što Novi Zeland želi, što političari obećavaju i što njihove politike mogu zapravo napraviti. Ja ću tu prazninu zatvoriti - poručio je robot Sam. 

Virtualni političar još uvijek uči i njegovi odgovori su ograničeni. No, njegov tvorac Gerritsen se nada kako će do 2020. godine, u vrijeme izbora, Sam biti dovoljno napredan da se kandidira. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message