Obavijesti

Tech

Komentari 2

Apple tvrdi da sa iBooks 2 žele ponovno "izmisliti udžbenike"

Apple tvrdi da sa iBooks 2 žele ponovno "izmisliti udžbenike"
9

Nakon što su predstavili iBooks 2, vrijednost svih Appleovih dionica skočila je iznad 400 milijardi dolara. Uz alate za digitalne udžbenike predstavili su i novi iTunes U

VIDEO

Apple je u četvrtak predstavio iBooks 2, digitalnu uslugu koja bi trebala revitalizirati obrazovno tržište u SAD-u, a i povećati korištenje iPada u obrazovnom sustavu, piše Reuters. 

Digitalne udžbenike izradili su u suradnji s tri izdavača koji stoje iza 90 posto svih prodanih udžbenika u SAD-u, a ovim potezom Apple se postavlja kao konkurencija Amazonu i ostalim proizvođačima sadržaja i čitača. 

Phil Schiller iz Applea u New Yorku predstavio i alate za izradu knjiga te su prikazali kako će autori, a čak i učitelji moći raditi knjige. Dodao je kako se u obrazovnom sustavu koristi oko 1,5 milijuna iPada i da je bilo vrijeme da ponovno "izmisle udžbenik".

Sama aplikacija iBooks 2 bit će besplatna, dok će se udžbenici za srednje škole prodavati po 14,99 dolara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imat ćemo udžbenike za svaki predmet i za svaku razinu. Učitelji su trebali pomoć i Apple ovime pokušava napraviti svoj dio - rekao je Schiller. Dodao je kako je obrazovanje u suštini u srednjem vijeku, a da su izazovi prilično veliki. 

Michael Gartenberg, analitičar Gartnera rekao je kako je vrijednost aplikacije proporcionalna broju đaka koji imaju iPad, a da će ovo dovesti do toga da ga prihvati više škola, piše Reuters.

Uz iBooks 2, Apple je predstavio i iTunes U, aplikaciju koja je dosad bila sastavni dio iTunesa. U novoj verziji učitelji i profesori moći će raditi predavanja, zadatke, knjige, priručnike, skripte. U svemu sudjeluje niz sveučilišta. Kako prenosi Techcrunch, dosad je ovdje bilo 700 milijuna skidanja. U iTunes U nudi se više od pola milijuna predavanja, videa, knjiga i ostalog sadržaja s raznih obrazovnih institucija. 

Apple rekordno iznad 400 milijardi

Nakon predstavljanja digitalnih udžbenika, vrijednost Appleovih dionica na burzi skočila je privremeno iznad 400 milijardi dolara, piše CNN money. Ta je vrijednost veća od BDP-a Grčke, Austrije ili JAR-a. Od Applea više vrijede tek dionice Exxon Mobila, a tek je nekoliko tvrtki u tom rangu. Usporedbe radi, na ovom blogu možete vidjeti od čega je sve Apple vredniji.

Analitičari predviđaju da će ove godine oko 6 posto ukupnog broja udžbenika biti prodano u digitalnom obliku, u odnosu na lanjskih 3 posto, piše marketwatch. No, isto tako, predviđa se da će taj broj skočiti na 50 posto do 2020. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…