Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Sami napravili električne aute: U Bubu i AX uložili 5000 eura

Naši čitatelji iz Zagreba i Malog Bukovca kraj Ludbrega su za 5000 eura preradili svoje stare aute u električna vozila i njima proputovali pola Hrvatske i dio Europe

Domagoj Lisičak
Foto: Domagoj Lisičak
24 komentara

Domagoj Lisičak iz Zagreba staru je Bubu preradio u potpuno funkcionalni električni auto. Motor ima oko 10 KS, a najskuplji dio auta bile su baterije. Buba na jedno punjenje prevali stotinjak kilometara i postiže više od 90 km/h. Zbog male snage, ali i njezine što bolje iskoristivosti u automobilu je ostavio mjenjač. 

Ivica Repić je preradio Citroen AX, a karakteristike ovog automobila slične su kao i kod Bube. Sve prerade su na oba auta uglavnom napravili sami vlasnici, a sve to je svakog od njih stajalo oko 5000 eura. 

Da su ovi auti svakako iskoristivi u praksi, dokazali su nedavnim sudjelovanjem na reliju električnih auta gdje su prevalili 800 km i na cilj došli prije nekih razvikanih serijskih elektroauta.

Imaš li super auto? Pohvali se!

Tunirani Golf dvojka, Opel Astra za utrke ubrzanja, oldtimer iz pedesetih, Peglica na struju, Yugo na ulje iz friteze... Svi oni imaju potencijala za zvijezdu. Ako ste se prepoznali među ovim primjerima i vozite nešto slično, javite se i vaš će automobil zasjati u tiskanom izdanju 24sata.

Fotografije i priče o svojim omiljenim  automobilima šaljite na adresu elektronske pošte mojauto@24sata.hr ili nazovite naš broj telefona 01 2424242.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message