Obavijesti

Tech

Komentari 20

Šareni Huawei: P10 i P10 Plus dobili su još pametnije kamere

Šareni Huawei: P10 i P10 Plus dobili su još pametnije kamere
14

Huaweijevi P10 telefoni stižu u cijeloj paleti boja s novim hardverom i kamerama koje nude puno više mogućnosti, a sada je i prednja kamera dobila Leica pamet. Na tržištu će biti u ožujku

VIDEO

Huawei je u nedjelju na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio svoje nove top modele P10 i P10 Plus, koji sada dolaze u pravom spektru boja kako bi zadovoljili ukuse svakog kupca. Što se samog dizajna tiče, odmak nije toliko velik u odnosu na prethodnika kao što smo vidjeli kod predstavljanja LG G6. Najveće su pak novosti da je Huawei na telefonima prebacio senzor otiska presta na prednju stranu, a sada i prednja kamera nosi Leica oznaku i njezine adute.

Manji P10 dolazi s 5,1-inčnim Full HD ekranom kojeg štiti Gorilla Glass 5. Telefon pogoni poznati Huaweijev Kirin 960 procesor sa osam jezgri, a nudit će se sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, koja se može proširiti microSD karticom (do 256 GB). Druga opcija je da taj utor koristite za dodatni SIM. Telefon ima i bateriju kapaciteta 3200 mAh, uz koju Huawei navodi SuperCharge tehnologiju za brzo punjenje koje bi trebalo osigurati dan rada uz pola sata punjenja. 

Kamera je također prošla kroz dorade i poboljšanja, a ona ima 12-megapikselni glavni senzor te 20-megapikselni monokromatski senzor. Prednja kamera snima fotografije od 8 megapiksela. Tu je Leica optika i to s novim lećama, f/2.2 otvor blende na stražnjoj kameri, dok prednja Leica kamera ima otvor blende f/1.9. Kamera snima 4K video. Huawei je tijekom prezentacije istaknuo i cijeli niz novih modova i opcija koje bi trebale omogućiti kvalitetnije fotografije, među kojima su i Highlights koji su razvili s tvrtkom GoPro. Ovdje ćete od svojih fotografija i videa moći dobiti atraktivni sažetak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se većeg P10 Plusa tiče, on ima 5,5-inčni ekran WQHD rezolucije (2560x1440) te veću bateriju kapaciteta 3750 mAh. Dodatna opcija je i izvedba sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Još jedna razlika je i kod stražnje kamere, koja ovdje ima puno bolji otvor blende - f/1.8. 

Telefon dolazi s nekoliko različitih završnih obrada kućišta, a na bojama su radili i sa Pantone Color institutom te su posebno kreirali dvije nove boje (Dazzling Blue i Greenery). Uz ove dvije boje, telefon se nudi u još šest dodatnih boja. Huawei uz P10 sada nudi i novu 5.1 verziju vlastitog EMUI sučelja. 

P10 i P10 Plus bit će dostupni od ožujka u nizu zemalja, među kojima se ne navodi i Hrvatska, a zna se da će P10 stajati 649 eura, dok će Plus koštati 699 i 799 eura.

Yu, chief executive of Huawei

Uz telefone, Huawei je najavio i novu verziju svog sata. Watch 2 od ožujka će biti dostupan u više od 20 zemalja po cijeni od 329 eura. Sportskiji sat dolazi s Android Wear 2 sustavom, 1,2-inčnim AMOLED ekranom rezolucije 390x390 piksela i 4G vezom te 4 GB memorije i 768 MB RAM-a. Kapacitet baterije od 420 mAh bi trebao izdržati dva dana rada, ali Huawei kaže da će u režimu za štednju baterije izdržati nekoliko tjedana, ali tada samo prikazuje sat i broji korake tako da ta opcija i nije baš razlog zbog kojeg bi netko dao 329 eura za sat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle