Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

'Seks roboti mogu širiti spolne bolesti i poticati na pedofiliju'

Što se tiče prijenosa bolesti, stručnjaci kažu da ih najviše zabrinjava to što sve više parova uživa i "sigurnom seksu u troje" koristeći robote za seks,,,

Foto: YouTube
60 komentara

Roboti za seks mogli bi učiniti više štete nego koristi, upozorili su zdravstveni stručnjaci iz Velike Britanije. Smatraju da bi njihovo korištenje moglo raširiti seksualno prenosive bolesti, izazvati probleme s potencijom kod muškaraca i normalizirati razne seksualne devijacije.

Iako proizvođači robota za seks, od kojih se neki prodaju za oko 100.000 kuna, smatraju da će upravo te naprave smanjiti broj seksualnih delikata nad ženama i djecom, stručnjaci smatraju kako postoji malo dokaza da je to istina. 

SEKS LUTKE 'Seksam se s lutkom oko četiri puta tjedno, supruzi ne smeta'

- Prerano je takve lutke proglašavati lijekom za poteškoće u vezi, impotenciju i sl. Upravo bi nedostatak intimnosti mogao pogoršati stvari. Također, korištenje seks robota za "liječenje pedofilije" moglo bi normalizirati takvo ponašanje, kaže struka. 

Profesor sa Sveučilišta u Sheffieldu Noel Sharkey upozorio je da seks roboti stižu i dodao:

- Oglašavanje se svodi na pozitivne učinke na zdravlje, no nema dokaza da ti roboti čine dobro. 

KAO ČLAN OBITELJI 'Ovo je moja seks-lutka, spava sa mnom i s mojom suprugom'

Što se tiče prijenosa bolesti, Sharkley kaže da najviše zabrinjava to što sve više parova uživa i "sigurnom seksu u troje" koristeći robote za seks, piše The Sun.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message