Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Sigurniji na internetu: 'Dječji YouTube' napokon je i kod nas

YouTube Kids je osmišljen kao zabavno i edukativno mjesto za djecu i obitelji, a sav sadržaj i pronalaženje novih videa prilagođeni su djeci te puno sigurniji od standardnog YouTubea

Foto: Google
5 komentara

YouTube nudi gomilu zabavnog sadržaja za djecu, međutim bez stroge kontrole vrlo lako mogu naći nasilne, seksualne i druge sadržaje koji nisu primjereni njihovoj dobi. Zbog toga je Google prije nekoliko godina predstavio 'dječji YouTube' koji je od danas napokon dostupan i u Hrvatskoj. 

YouTube Kids je osmišljen kao zabavno i edukativno mjesto za djecu i obitelji, a sav sadržaj i pronalaženje novih videa prilagođeni su djeci te puno sigurniji od standardnog YouTubea. Uz to, roditeljima aplikacija omogućuje kontrolu sadržaja i korištenje algoritama za odabir sadržaja prikladnog najmlađima. 

YouTube Kids ima velike i jasne ikone kako bi korištenje bilo jednostavno i za malu djecu, a tu je i glasovno pretraživanje. Kanale i popise za reprodukciju možete pregledavati u četiri kategorije: Programi, Otkrijte, Glazba i Učite.

Tu je i partnerska zbirka kanala koji pokrivaju različite teme, poput bajki, glazbe, znanosti, igara, priode i mnogih drugih sadržaja. 
 To će vam olakšati odabir sadržaja koji će vaša djeca imati u aplikaciji. Kako biste to učinili potrebno je otići na Postavke (lokot u donjem desnom kutu), odabrati profil djeteta, a u njemu će se nalaziti samo Prihvaćeni sadržaj. Tada ćete u odjeljku „Zbirke“ vidjeti sve dostupne popise. 

Foto: Google

Kako je svaka obitelj drugačija, Google nudi uključivanje opcija koje će pomoći korištenje aplikacije neovisno od djece: 

Način prihvaćanja roditeljskog sadržaja: omogućuje odrediti koji sadržaji iz aplikacije (kanali ili pojedinačni videozapisi) mogu biti dostupni vašoj djeci. Među sadržajima koje možete odabrati i prihvatiti, naći ćete posebno pripremljene zbirke.

Postavke pretraživanja: možete odlučiti mogu li vaša djeca slobodno tražiti sadržaj dostupan iz svih izvora aplikacije. Da biste omogućili pristup milijunima zapisa potrebno je uključiti Pretraživanje, a kako biste smanjili mogućnost odabira filmova isključite tu opciju. Da biste koristili ovu značajku idite na Postavke, kliknite na profil djeteta i odaberite Dopusti pretraživanje.

Timer: aplikacija može pomoći kontrolirati vrijeme koje vaša djeca provode ispred zaslona. Ova aplikacija obavijestit će vaše dijete kada je završeno vrijeme koje ste postavili za korištenje aplikacije. Sve što trebate učiniti je upisati timer u Postavke i odrediti vremensko ograničenje po isteku kojeg će aplikacija biti blokirana.

Pristup pomoću lozinke: pristupni kod možete postaviti za postavke i druge informacije u aplikaciji.

Tajni kod za dijete: vaše dijete može stvoriti vlastiti kôd kako bi osiguralo svoj profil. Zbog toga druga djeca koja koriste isti uređaj neće imati pristup filmovima i značajkama koje ne mogu koristiti na svojim profilima. 

Upotreba aplikacije bez prijave: ne morate se prijavljivati ​​da biste upotrebljavali YouTube Kids. Uklonili su i sve funkcije povezane s vašim računom kao što su slanje, dijeljenje, želje, itd.

Postavljanje sadržaja: sav sadržaj prikladan je za cijelu obitelj, ali zapamtite da nijedan sustav nije savršen. Ako pronađete videozapis za koji smatrate da je neprikladan - prijavite ga. Tako možete pomoći da YouTube Kids radi bolje. Da biste poslali videozapis kliknite Više na vrhu videozapisa (znak tri točke) i odaberite Izvješće.

Foto: Google

YouTube Kids također podržavaju 360° sferne filmove. Gledanje takvog filma je jednostavno, potrebno je samo zakrenuti pametni telefon ili tablet kako biste promijenili perspektivu iz koje je slika prikazana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message