Obavijesti

Tech

Komentari 15

Sjajno: Žmigavci na rukavici mogli bi spasiti brojne živote

Sjajno: Žmigavci na rukavici mogli bi spasiti brojne živote
1

Bivši programer Zach Vorhies napravio je za bicikliste, skejtere i ostale, rukavice koje su opremljene LED žmigavcima koji se mogu aktivirati jednostavnim klikom

VIDEO

Biciklisti i ostali sudionici prometa koji nisu opremljeni svjetlosnom signalizacijom kao vozači automobila ili motocikala trebali bi rukom signalizirati da žele skrenuti. No, kako to često biva ili ih vozači ne primijete na vrijeme, ili ni ne signaliziraju da planiraju skrenuti. 

Kickstarter projekt Zackees Turn Signal Gloves želi učiniti svjetlosnu signalizaciju privlačnom, ali i vidljivom, za bicikliste, skejtere, džogere i ostale.

Ovo su obične biciklističke rukavice s odrezanim vrhovima prstiju, no na njih su ugrađene LED strelice. Sve što trebate je podići ruku, aktivirati kontakt i vozači iza vas će vidjeti gdje planirate skrenuti. Rade na baterije, a podrškom na Kicstarteru za 69 dolara ćete moći rezervirati svoj par. Bit će dostupne u raznim bojama, a skuplja verzija imat će punjive baterije. 

Rukavice su proizvod  Zacha Vorhiesa, programera koji je prije radio u Googleu, a u promotivnom videu objašnjava kako su rukavice nastale. Prije par godina je s prijateljem iz zabave napravio modni dodatak koji svijetli. To je na modnoj reviji vidio dizajner koji je naručio još pet kreacija, a među njima je Vorhies napravio i rukavice. Projekt na Kickstarteru trenutno je skupio nešto više od 10.000 dolara, a planirani cilj je 35.000.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sama prednost ovakvih rukavica prilično je očita kada se uzmu u obzir podaci MUP-a prema kojima je ove godine poginulo 10 biciklista te 54 pješaka, a u prometnim nesrećama s biciklistima i pješacima ozlijeđeno je više od 1600 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle