Obavijesti

Tech

Komentari 6

Slavonski kralj novih oldtimera: Naručiš pa čekaš dvije godine...

Slavonski kralj novih oldtimera: Naručiš pa čekaš dvije godine...
2

Automobili iz ‘20-ih i ‘30-ih izuzetno su popularni u  Velikoj Britaniji, ne samo kao atrakcija za svadbene svečanosti već ih stariji Britanci kupuju sebi i svojim suprugama za uživanje

VIDEO

U podzemnoj garaži trgovačkog centra u Slavonskom Brodu smjestila su se četiri ljepotana iz tridesetih godina prošlog stoljeća. Automobili su u vlasništvu tvrtke Bex Limos, koja se bavi iznajmljivanjem vozila za razne prigode, uglavnom vjenčanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Oldtimer koji je u obitelji Končić 50-ak godina

Pokretanje videa...

Oldtimer koji je u obitelji Končić 50-ak godina 01:06

Na isporuku se čeka dvije godine

- To nisu replike već su to vozila izrađena u maloj manufakturi u Velikoj Britaniji. Sveukupno ih je proizvedeno 700, a kod mene su četiri. Takvi automobili se i danas mogu naručiti u istom obliku kao što su izgledali nekada, a na njihovu isporuku čeka se i dvije godine. Podvozje izrađuju Sjedinjenim američkim državama, karoseriju u Velikoj Britaniji, a pogonske sklopove koriste od postojećih marki Forda i Datsuna te, danas, i  Nissana. Dizajn karoserije je iz ‘30-ih i do danas ga nisu mijenjali. Motori su benzinci, tri su Fordova, a jedan je Nissanov, zapremine su od 1600 do 2800 kubičnih centimetara - u dahu nam je rekao zaljubljenik u stara vozila Boris Kurkutović iz Slavonskog Broda. Priznaje da je epidemija korona virusa donijela probleme i Bex Limosu. 

- Zbog pandemije radimo sa svega 20 posto kapaciteta nego što je uobičajeno. Vjerujemo da će i ovo proći kao i sve što je do sada prošlo - rekao je Korkutović. 

U Englesku po auto od 30.000 eura

Automobili iz ‘20-ih i ‘30-ih izuzetno su popularni u  Velikoj Britaniji, ne samo kao atrakcija za svadbene svečanosti već ih stariji Britanci kupuju sebi i svojim suprugama za uživanje.

Kurkutović je prije nekoliko godina doživio pravu odiseju kad je otišao u Veliku Britaniju po Beauford kabriolet.

U Engleskoj postoje male karoserijske radionice koje proizvode retro automobile s novom mehanikom, a Beauford modela je posljednjih 20 godina proizvedeno nekoliko tisuća.

Prvi Beauford kabriolet koji je ikada izvezen izvan Velike Britanije bio je baš Kurkutovićev.

- U Londonu me je dočekao stariji, uglađeni gospodin tipičnog britanskog looka, mislim da je imao oko 70 godina, i odvezao me u poznati gradić Peckham, u kojemu je snimana popularna humoristična TV serija Mućke. Pomislio sam  tada, valjda ovo nije neka mućka, pa da mi se još u biznisu pojavi i Delboy… Takav auto vrijedi oko 30.000 eura. Prije odlaska u Englesku dva mjeseca sam se cjenkao s vlasnikom da mi ga proda. Dočekali su me vrlo ljubazno, s večerom, vrlo brzo smo riješili i samu papirologiju i financije i tako sam ja postao novi vlasnik tog prekrasnog klasika - ispričao nam je Boris 2016.

Vožnja prema Hrvatskoj trajala je dva dana, a s njim je putovao njegov nećak. 

- Putem smo, u svim zemljama plijenili pozornost brojnih ljudi koji su nas fotografirali. Zanimljivo, na ukrcaju u vlak za Eurotunel,  jedan je mlađi čovjek, koji je vozio najnovijeg Mercedesa S klase, toliko ostao zadivljen mojim automobilom, otprilike kao i ja njegovim, pa fotografiranje oba nije izostalo - rekao svojedobno nam je Kurkutović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama
Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja