Obavijesti

Tech

Komentari 10

Sonyjev stroj za filmaše od vas će napraviti i brzi selfie u 3D

Sonyjev stroj za filmaše od vas će napraviti i brzi selfie u 3D
7

Xperia XZ2 je prvi telefon koji može snimati video u 4K rezoluciji sa HDR-om, a uz veliki redizajn, novi telefoni sada su dobili i zabavniji 3D creator koji će vas pretvoriti u 3D lika kojeg možete printati.

VIDEO

Sony je danas na sajmu u Barceloni predstavio nove Xperia XZ2 telefone koji donose veliki redizajn u odnosu na lanjske modele te su im stanjili rubove i dodali ekrane s 18:9 formatom stranica. Uz to su ubacili cijeli niz atraktivnih multimedijalnih mogućnosti uz koje ovaj telefon postaje moćni alat za filmaše.

Xperije su i lani imale 3D Creator aplikaciju kojom ste mogli napraviti 3D verzije različitih predmeta i lica prijatelja, ali sada to stiže u još boljoj verziji, pa ćete moći napraviti i 3D verziju samog sebe koristeći prednju kameru. To možete iskoristiti u 3D svijetu na razne načine ili isprintati na 3D printerima.

Oba telefona sada se odlikuju zakrivljenim rubovima te ekranima koji dominiraju prednjom stranom telefona. Hardverski su isti te ih pogoni Snapdragon 845 procesor uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Glavna je razlika pak u veličini ekrana. Veći XZ2 dolazi s 5,7-inčnim ekranom (1080x2160) dok je Compact dobio 5-inčni ekran iste rezolucije, a oba podržavaju i HDR prikaz slike. Razlikuju se i po veličini baterije. XZ2 ima bateriju od 3180 mAh, dok je ona u XZ2 Compactu kapaciteta 2870 mAh.

Xperia XZ2 je i prvi telefon koji može snimati video u 4K HDR formatu, koji ćete ipak trebati gledati na odgovarajućem televizoru. Još jedna od odličnih novosti na novoj Xperiji je 'dinamički vibracijski sustav' koji analizira zvuk i prikladno vibrira kako bi se još više uživili u filmove ili igre. 

Što se same kamere tiče, onaće snimati fotografije od 19 megapiksela uz f/2.0 otvor blende. Na prednjoj strani nalazi se kamera od 5 megapiksela. Kao i prethodnik, XZ2 snima video u 960fps, ali sada na višoj Full HD rezoluciji.

Oba telefona u prodaju stižu u ožujku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle