Obavijesti

Tech

Komentari 0

Sreća zbog povratka igre: Dali tri milijuna kuna koje ne treba

Sreća zbog povratka igre: Dali tri milijuna kuna koje ne treba

Nastavak kultne svemirske strategije tek je najavljen i nije ni blizu izlaska, no obožavatelji su ga već doslovno zasuli novcima.

Homeworld 2, kultna znanstveno-fantastična strategija koja ovaj mjesec slavi 16. obljetnicu izlaska, dobiva nastavak, a nemali dio gaming populacije na internetu ovu je vijest dočekao s oduševljenjem.

Iako se ne radi o imenu koje će biti poznato mlađim generacijama, Homeworld serijal i dalje se može pohvaliti malom, ali vjernom bazom poklonika. To objašnjava i činjenicu kako je igra u prva tri dana od svoje najave i debija na Figu prikupila oko 450.000 američkih dolara, odnosno tri milijuna kuna.

Pogledajte trailer koji je zaludio SF fanove:

Pokretanje videa ...

Ono što ovaj uspjeh čini još zavidnijim jest to da developeri iza Homeworlda 3 taj novac uopće ne trebaju, što i sami otvoreno priznaju. Upravo je zbog toga njihov cilj na platformi za financiranje samo simbolični dolar, a do sada ih je podržalo već skoro 2.500 ljudi.

Za razliku od Kickstartera, Fig je jedinstven po činjenici da daje potrošačima priliku da investiraju u igre, tj. kupe udio u gaming projektima, a jedna dionica Homeworlda 3 tamo se trenutačno prodaje za preko 3.000 kuna - 500 dolara.

Tim koji radi na ovom dugoočekivanom naslovu dobrim se dijelom sastoji od istih ljudi koji potpisuju i prva dva obožavana RTS-a. Izdavač je također već osiguran s obzirom da Gearbox Software i dalje polaže prava na ovu franšizu.

Konkretni datum izlaska je pak daleko; prema sadašnjim procjenama, Homeworld 3 biti će spreman za izlazak tek krajem 2022. U pripremi je i verzija igre za mobilne platforme, što u prijevodu gotovo sigurno znači Android i iOS uređaje. O njoj se za sada ne zna gotovo ništa, no ne zvuči kao prioritet razvojnog tima koji je momentalno usredotočen na PC.

Ljubitelji znanstvene fantastike i videoigara ipak neće morati čekati tri godine na svoju sljedeću dozu kvalitetne interaktivne zabave. Zagrebački studio Little Green Men Games već ovaj četvrtak izdaje Starpoint Gemini 3, igru koju opisuje kao gaming verziju prošlogodišnjeg kinohita Solo: A Star Wars Story.