Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

STEM revolucija ide dalje: U Hrvatsku stigle tisuće računala

U Hrvatsku je stiglo 10.000 Micro:bit računala koja će pokretači crowdfunding kampanje podijeliti tisućama mališana kako bi na njima učili o informatici i programiranju

Foto: Nenad Bakić/Facebook
16 komentara

Pokretači crowdfunding kampanje STEM revolucija u školama prikupili su 288.644 dolara za tisuće minijaturnih računala koja će omogućiti modernije obrazovanje u našim školama, a Nenad Bakić u nedjelju je na svom Facebook profilu objavio kako je u Hrvatsku stigla prva pošiljka Micro:bit računala. 

Radi se o 10.000 minijaturnih računala, koje su kupili i prije nego im je sjeo novac prikupljen u Indiegogo kampanji. Bakić je otkrio i da će u utorak ujutro u zagrebačkoj agenciji Five najaviti kako će i kada slati prvih 7000 minijaturnih računala te sljedeće korake STEM revolucije. 

Inače, do ovog vikenda stilo je više od 900 prijava iz cijele zemlje za sudjelovanje u STEM revoluciji, a prijavile su se i knjižnice, srednje škole i jedan dječji dom. Iako su prijave trajale do petka, Croatian Makers i dalje omogućuju svima, koji to žele, da se prijave. U konačnici će svi prijavljeni dobiti vjerojatno po 20 micro:bit računala. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message