Obavijesti

Tech

Komentari 36

Što napraviti s olovkom kada se potroši? Posadite je u teglu

Što napraviti s olovkom kada se potroši? Posadite je u teglu
5

Autori olovke Sprout umjesto gumice za brisanje stavili su kapsulu u kojoj su sjemenke. Kapsula se aktivira na vlagu, pa nije baš pametno žvakati ovu olovku

VIDEO

Jedini nedostatak drvenih olovaka bio je što bi se brzo potrošile i ostali bi komadi koji baš i nisu bili nešto pretjerano korisni. No, tim iza Kickstarter projekta Sprout osmislio je olovku koju možemo staviti u teglu i gledati kako raste.

Umjesto gumice za brisanje, Sprout olovka dobila je kapsulu u kojoj su sjemenke bosiljka, rajčice, papričica i drugog povrća i biljaka.

Projektu je preostalo sedam dana za financiranje, a uspjeli su premašiti cilj od 25.000 dolara kako bi mogli pokrenuti proizvodnju.

Iza Sprouta stoji tim koji se okupio na MIT-u tijekom studija dizajna gdje su morali osmisliti proizvod za ekološki ured budućnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Autori genijalne olovke već planiraju i kako bi olovke u raznim bojama pasale uz cvijet sjemenki koje se nalaze u kapsuli. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle