Obavijesti

Tech

Komentari 27

'Studenti, dođite i saznajte što treba da bi se zaposlili u banci'

'Studenti, dođite i saznajte što treba da bi se zaposlili u banci'
1

Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska: Na konferenciji o obrazovanju možete upoznati najveće hrvatske poslodavce. Jedna od tvrtki koje će pružiti informacije o svome poslovanju bit će Raiffeisen banka

VIDEO

I najbolji i najlošiji učenik jednog će dana potražiti svoje mjestu na tržištu rada. Stoga je važno da već tijekom školovanja, posebice tijekom srednjoškolskog, te visokog, znaju što će im biti potrebno kad se susretnu s konkretnim poslovima i poslodavcima.

Danas se i u Hrvatskoj primjenjuju različiti modeli predstavljanja poslodavaca studentima, od sajmova poslova, profesionalne orijentacije, pa do speed datinga s poslodavcima, u kakvome će studenti sudionici konferencije o obrazovanju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", 12. listopada u Hrvatskoj obrtničkoj komori u Zagrebu, imati prilike sudjelovati. Jedna od tvrtki koje će pružiti informacije o svome poslovanju, bit će Raiffeisen banka.

>>> Najavite svoj dolazak na konferenciju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" ovdje

- Studenti koji dođu na speed dating moći će dobiti više informacija o tome kako izgleda selekcijski postupak u Raiffeisenu te će moći saznati što stručnjaci iz STEM područja zapravo rade u financijskoj industriji iz prve ruke. Na speed datingu će osim predstavnika iz HR-a biti i nekoliko naših kolega koji su po struci istog ili sličnog profila kao studenti koje očekujemo, što je prilika da iz prve ruke saznaju više o tome kakve poslove rade i koja znanja ih čine konkurentnima - pojasnila je Irena Bašić Štefanić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u RBA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod studenata kojima bi mogla ponuditi angažman ova tvrtka prije svega želi vidjeti izražen interes za radom u bankarskoj industriji, te razmišljanje izvan okvira postojećih stereotipa.

- U današnje digitalno doba, sve je veća potreba za zapošljavanjem stručnjaka iz STEM područja. Više ne govorimo samo o matematičarima, statističarima i programerima, koji već niz godina nalaze svoju nišu u bankarstvu, već o kreiranju novih poslova usmjerenih stvaranju jedinstvenog customer experiencea - istaknula je Irena Bašić Štefanić. 

Partneri konferencije su FOI, WBAF, Obrtnička komora Zagreb, e-student, Raiffeisen banka, Vipnet, HEP, INA i Hrvatska pošta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto