Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Suosnivaču Applea puna usta hvale za Android, napao je Siri

S iPhoneom 4 mogao sam pritisnuti gumb i nazvati suprugu. Sad to na 4S mogu samo kad se Siri može spojiti na internet. Ali ona to često ne može, kaže Wozniak

CNN
Foto: CNN
5 komentara

Apple muku muči s jeftinijim uređajima opremljenima Androidom, koji žestoki Appleovi poklonici smatraju tek lošijom kopijom iOS-a. No s njima se ne slaže Appleov suosnivač Steve Wozniak koji je u razgovoru za The Daily Beast nahvalio suparničke proizvode.

– Moj primarni telefon je iPhone, ali bih stvarno volio kad bi on mogao sve što može Android – rekao je slavni "Woz", kultna figura među Appleovim obožavateljima.

Wozniak smatra da je Android nešto složeniji od iPhonea, ali ipak ne previše. Štoviše, rekao je, ako ste spremni uložiti malo vremena da shvatite kako radi u nekim stvarima, može ponuditi više. Wozniak smatra da glasovno upravljanje bolje funkcionira na Androidu, a sviđa mu se i njegov ugrađeni navigacijski sustav, dok mu kod najnovijeg iPhonea smeta kratko trajanje baterije.

Woz je napao čak i virtualnu pomoćnicu Siri koju je volio koristiti dok je bila riječ o samostalnoj aplikaciji, ali mu se sve manje sviđala nakon što ju je Apple kupio i ugradio u iPhone 4S.

– S iPhoneom 4 mogao sam pritisnuti gumb i nazvati svoju suprugu. Sad to na 4S mogu samo kad se Siri može spojiti na internet. Ali ona to često ne može. Android mi nikad nije odgovorio: "Ne mogu se spojiti na internet" – razočaran je Woz, koji unatoč svim kritikama i dalje preporučuje iPhone kao najbolji izbor za većinu korisnika jer je jednostavan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message