Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Ljubav na prvi zavoj: Oni već sedam godina zajedno voze reli

Daniel (35) je u autosportu od malih nogu, a Tajana je počela kad ga je upoznala. Brak je prerastao u partnerstvo u reliju i traje godinama...

Sveta Nedelja: Ljubitelji oktana i brzine u??ivali u automobilistiÄ?koj utrci Rally Show Santa Domenica
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1 komentara

Već sedam godina vozimo skupa. To je zajednička ljubav prema ovom sportu i drago nam je da to radimo zajedno, pričaju nam supružnici Daniel (35) i Tajana Vojvodić (32), koji se bave - relijem.

Nije to baš uobičajena sportska aktivnost za parove, ali Daniel i Tajana, koju zovu Pinky, uživaju u onome čime se bave. Sa svojim starim Mitsubishi Lancerom godinama već nastupaju po raznim hrvatskim šljunčanim stazama, nižu dobre rezultate, a sve je počelo kad je Daniel upoznao Tajanu s čarima relija.

- On se od malih nogu bavio time. Cijeli život je u autosportu, dok ja tome nisam pridavala previše pažnje. Tek kad smo se upoznali, otkrila sam što je to i kakav je to sport zapravo - priča Tajana.

- Kad jednom sjedneš u auto i prođeš stazom, to je kao droga. Neopisiv osjećaj adrenalina navire u tebe - kaže Tajana.

Danielu je u jednom trenutku trebala suvozačica za jedan reli i tako je počeo surađivati sa suprugom. I od tada ta romansa traje sedam godina. Kako nam priča Tajana, Daniel joj ne prepušta mjesto vozača.

Njezin posao kao suvozačice je davati mu upute gdje skrenuti, kakav je zavoj i koliko ima do njega.

- Kao u normalnoj cestovnoj vožnji. Muž vozi, žena pametuje - smije se Tajana. Međutim, kaže Daniel, nije previše kritična prema njemu kad pogriješi, nego kroz sve prolaze skupa.

- U reliju ponekad pogriješi vozač koji ne dođe s pravom brzinom u zavoj ili prekasno koči ili izgubi kontrolu. Ali nekad pogriješi i suvozač koji na vrijeme ne pruži nekakvu informaciju. Tajana na vrijeme daje upute i ne prigovara mi tijekom vožnje jer se moram koncentrirati, ali taj dio dolazi poslije vožnje - kaže Daniel.

Iako gaje veliku ljubav prema reliju, to nije nimalo jeftin sport. Redovito održavanje automobila je glavna stavka, a uz to su potrebni i zamjenski dijelovi, pa i limarija kad se slupa auto. Gume su možda i najveći trošak.

- Evo, recimo, jedna guma je 300 eura, a često se mijenjaju. Ali volimo to i bavit ćemo se i dalje - dodaje Daniel, koji je sa suprugom i nekoliko suradnika i organizator Rally Showa Santa Domenica u Svetoj Nedelji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message