Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Svjetsko, a naše: "Naš softver koristi četiri milijarde ljudi..."

Njihov temeljni proizvod je telekomunikacijska i IP platforma koja tvrtkama omogućuje da u svoje komunikacije i poslovne procese uvedu SMS-ove, telefonske pozive, push notifikacije, email...

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
11 komentara

Poslovna ideja dvojice entuzijasta, programera Silvija Kutića i Izabela Jelenić, izrasla je u jednu od većih hrvatskih softverskih tvrtki s 1200 zaposlenika u više od 40 zemalja svijeta.

Dok mnoge vodeće kompanije u Hrvatskoj smanjuju broj radnika, među dvadesetak najkrupnijih hrvatskih poslodavaca izdigla se upravo njihova firma, softverska tvrtka Infobip, čije usluge koristi gotovo četiri milijarde ljudi u cijelom svijetu.

- Kad od banke dobijete SMS o najnovijem stanju na računu, velike su šanse da tehničko rješenje za to pruža upravo Infobip - govori zadovoljna radnica Martina Dodić pojašnjavajući što tvrtka konkretno radi i čime se bavi.

Dodaje da polovica zaposlenih radi u Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu, Puli i Rijeci, dok su ostali zaposlenici rasprostranjeni diljem svijeta, pa Infobip u ovom trenutku ima 50 ureda u čak 40 država. Njihov temeljni proizvod je telekomunikacijska i IP platforma koja tvrtkama omogućuje da u svoje komunikacije i poslovne procese uvedu SMS-ove, telefonske pozive, push notifikacije, email, ali i globalno popularne chat aplikacije kao što su Viber, Facebook Messenger i LINE.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 07.09.2017., Vodnjan - Zadnje pripreme za otvaranje velikog poslovno-smjestajnog i razvojnog kompleksa vodece softverske tvrtke u Hrvatskoj - Infobipa. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Zagrebački ured je najveći u globalnoj struktur Infobipa i u njemu radi više od 250 ljudi, a slijedi ga vodnjanski Kampus s više od 230 zaposlenih.

- Kampus u Vodnjanu je Infobipov novi poslovno-razvojni centar, koncipiran po uzoru na najmodernije sveučilišne i IT organizacije. Prostire se na 17.000 kvadrata, a čine ga glavna poslovna zgrada, stambene jedinice za zaposlenike, sportski tereni, parkiralište i veliki park - pojasnila je Dodić.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message