Obavijesti

Tech

Komentari 11

Svjetsko, a naše: "Naš softver koristi četiri milijarde ljudi..."

Svjetsko, a naše: "Naš softver koristi četiri milijarde ljudi..."
21

Njihov temeljni proizvod je telekomunikacijska i IP platforma koja tvrtkama omogućuje da u svoje komunikacije i poslovne procese uvedu SMS-ove, telefonske pozive, push notifikacije, email...

VIDEO

Poslovna ideja dvojice entuzijasta, programera Silvija Kutića i Izabela Jelenić, izrasla je u jednu od većih hrvatskih softverskih tvrtki s 1200 zaposlenika u više od 40 zemalja svijeta.

Pokretanje videa...

01:21

Dok mnoge vodeće kompanije u Hrvatskoj smanjuju broj radnika, među dvadesetak najkrupnijih hrvatskih poslodavaca izdigla se upravo njihova firma, softverska tvrtka Infobip, čije usluge koristi gotovo četiri milijarde ljudi u cijelom svijetu.

- Kad od banke dobijete SMS o najnovijem stanju na računu, velike su šanse da tehničko rješenje za to pruža upravo Infobip - govori zadovoljna radnica Martina Dodić pojašnjavajući što tvrtka konkretno radi i čime se bavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje da polovica zaposlenih radi u Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu, Puli i Rijeci, dok su ostali zaposlenici rasprostranjeni diljem svijeta, pa Infobip u ovom trenutku ima 50 ureda u čak 40 država. Njihov temeljni proizvod je telekomunikacijska i IP platforma koja tvrtkama omogućuje da u svoje komunikacije i poslovne procese uvedu SMS-ove, telefonske pozive, push notifikacije, email, ali i globalno popularne chat aplikacije kao što su Viber, Facebook Messenger i LINE.

18
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Zagrebački ured je najveći u globalnoj struktur Infobipa i u njemu radi više od 250 ljudi, a slijedi ga vodnjanski Kampus s više od 230 zaposlenih.

- Kampus u Vodnjanu je Infobipov novi poslovno-razvojni centar, koncipiran po uzoru na najmodernije sveučilišne i IT organizacije. Prostire se na 17.000 kvadrata, a čine ga glavna poslovna zgrada, stambene jedinice za zaposlenike, sportski tereni, parkiralište i veliki park - pojasnila je Dodić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle