Tech

Komentari 21

T-Roc je ipak nešto drukčiji od ostalih današnjih Volkswagena

T-Roc je ipak nešto drukčiji od ostalih današnjih Volkswagena

Najbolji, ali i najskuplji mali SUV, mnogo je razigraniji od tipičnog Volkswagena, no istodobno nudi mnogo praktičnih vrijednosti. Problem je cijena, 142.000 kn za osnovni model

U poplavi malih SUV noviteta koja traje već dulje od godinu dana teško se istaknuti. Novih modela ima toliko da se prosječni pratitelj zbivanja na autosceni pogubi. Kona, Arona, Crossland X, C3 Aircross i Stonic samo su neki od novih SUV-ova koji su posljednjih mjeseci stigli na naše tržište, a sad im se pridružio i T-Roc.

T-Roc Citytour

Volkswagenov model djeluje uvjerljivije od većine konkurenata, no to ima svoju cijenu. Dok njihovi početni modeli uglavnom stoje između 110.000 i 120.000 kuna za najjeftiniji T-Roc valja izdvojiti 142.000 kuna. I po dimenzijama T-Roc malo iskače iz svoje klase. S 423 centimetra on je zapravo nešto između klase malih i kompaktnih SUV-ova, iako po prostranosti i veličini prtljažnika (445 litara) ipak više spada među one manje.

T-Roc Citytour

U vožnji je T-Roc jedan od najuvjerljivijih  SUV-ova na tržištu. Može biti vrlo dinamičan na asfaltu, gotovo kao da i nije povišen, dok na terenu ima itekako dobre sposobnosti zahvaljujući odličnom 4x4 pogonu i drugim sustavima za pomoć pri offroad vožnji. Za razliku od konkurenata, koji uglavnom nemaju 4x4 pogon ili takav pogon nude samo u kombinaciji s top modelom, kod T-Roca je više nego 50% modela u ponudi upravo s 4x4 pogonom.

T-Roc Citytour

Osnovni motor je benzinski sa 115 KS, a nude se još benzinci sa 150 i 190 KS te, za sada, samo jedan dizel, sa 150 KS. Dizeli sa 115 i 190 KS stižu malo kasnije. Nude se i dvije razine opremljenost - Design i Sport - te ručni mjenjač sa šest ili DSG sa sedam brzina. Najjeftiniji 4x4 model stoji 199.364 kune, a top model sa 190 KS,  DSG mjenjačem, Sport opremom i pogonom na sve kotače košta 252.143 kune, što je cijena na razini ozbiljnih kompaktnih SUV-ova.

Der neue Volkswagen T-Roc

T-Roc donosi i neke novitete u klasu. Primjerice, kupci mogu doplatiti za potpuno digitalne prilagodljive instrumente, koji su na T-Rocu unaprijeđeni u odnosu na dosadašnje slične sustave u drugim VW-ovim modelima.

Der neue Volkswagen T-Roc