Obavijesti

Tech

Komentari 1

Tech kompanije zaposlenike dočekuju poklonima i tulumima

Tech kompanije zaposlenike dočekuju poklonima i tulumima
1

U Twitteru svaki novi zaposlenik dobiva butelju vina, Polyvore nudi bon za kupovinu odjeće, a SoundCloud i BlaBlaCar putovanje u središte kompanije

VIDEO

Službeni mobitel, računalo pa i automobil su u razvijenom svijetu već standard stoga je bilo potrebno dosjetiti se novim motivacijskim faktorima koji će prvi radni dan zaposleniku učiniti ugodnijim. 

Poklon paketi počeli su cirkulirati Silicijskom dolinom, a njihova vrijednost varira od tvrtke do tvrtke, no procurilo je u javnost da svaki zaposlenik Twittera dolaskom dobiva košaricu s buteljom vina, korporacijskom majicom i torbom, navlakom za laptop te rokovnik.  Nakon toga kreće se u orijentacijski program u trajanju od tjedan dana, dok prvi dan završava tulumom dobrodošlice na kojem se toči šampanjac i serviraju kolačići.

U modnom svijetu Polyvorea novi zaposlenici dobivaju bon od 100 dolara koji mogu potrošiti u okviru ponuda sa stranice čime se ujedno osoba trenira za bolje razumijevanje njenog funkcioniranja.

Ako pak počnete raditi u LinkedInu, očekujte manje razigrano okruženje – tamo vas čeka bočica vode, rokovnik i knjiga osnivača Reida Hoffmana naslova, The Startup of You. Motivacija bez distrakcija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, ništa ne govori 'red, rad i disciplina' kao kada posao dobijete u SoundCloudu U SoundCloudu  gdje vam se prvi radni dan uručuje – avionska karta za Njemačku. Tamo se za sve nove zaposlenike organizira orijentacija te upoznavanje s organizacijskom kulturom kao i kulturom Berlina u kojem je smješteno impresivno sjedište tvrtke zvano The Factory.

Globalni startup sa sjedištem u Francuskoj, BlaBlaCar, nove zaposlenike iz neke od 18 zemalja u kojima je prisutan također  'časti' jednotjednim boravkom u Parizu gdje se upoznaju s tvrtkom  kroz prezentacije i edukacije, ali i na zabavama dobrodošlice. Majice, uredski pribor i naljepnice s kompanijskim vrijednostima i logom se podrazumijevaju, a jedanput godišnje sve zaposlenike BlaBlaCar vodi na skijanje u francuske Alpe.

Po čemu pamtite svoj prvi radni dan? Biste li htjeli  ovakva 'znak pažnje' u svojem budućem radnom okruženju?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…