Tech

Komentari 4

Tesla će blokirati funkciju igranja videoigara u vožnji

Tesla će blokirati funkciju igranja videoigara u vožnji

Uprava je priopćila da počinje provjeru Teslinih vozila zbog sumnje da bi značajke Passenger Playa u njima "mogle odvući pažnju vozača i povećati rizik od nesreće"

Kompanija Tesla obavijestila je američku Nacionalnu upravu za sigurnost u prometu na autocestama, da će u njezinim automobilima biti blokirana funkcija koja omogućuje igranje videoigara dok se automobil kreće.

Uprava je priopćila da počinje provjeru Teslinih vozila zbog sumnje da bi značajke Passenger Playa u njima "mogle odvući pažnju vozača i povećati rizik od nesreće".

U priopćenju se navodi da je problem nastao u prosincu 2020. godine te da je prije toga mogućnost igranja igrica na zaslonu osjetljivom na dodir na vozačevoj instrument ploči bila dostupna samo dok je automobil bio parkiran.

U obavijesti američke Nacionalne uprave za sigurnost prometa na autocestama, kaže se da su predstavnici Tesle obećali riješiti problem.

"Nakon početka preliminarnih provjera vezanih uz Passenger Play, tvrtka je obavijestila upravu da mijenja rad te funkcije. Nakon sljedećeg ažuriranja softvera, Passenger Play će biti blokiran i nedostupan kada je automobil u pokretu", rekli su iz uprave.

Provjera se odnosi na oko 580 tisuća Teslinih automobila - Model 3, Model S, Model X i Model Y.