Tech

Komentari 7

Testirali ih šest mjeseci: HT dobio nagradu za fiksnu mrežu

Testirali ih šest mjeseci: HT dobio nagradu za fiksnu mrežu

Umlaut nagrada odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija

Hrvatski Telekom objavio je u ponedjeljak kako su dobili novu nagradu za kvalitetu mreže. Nakon što su ove godine već dobili više nagrada za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, sad im je uručena i umlaut ‘Best in test’ nagrada za najbolju fiksnu širokopojasnu uslugu.

Ova nagrada je rezultat analize 764.172 uzoraka prikupljenih od svih pružatelja fiksnih usluga u Hrvatskoj, u razdoblju od šest mjeseci, između travnja i rujna 2021. Ona odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija, a Hrvatski Telekom postigao je najvišu ocjenu među svim pružateljima usluga na tržištu. 

- Naša širokopojasna mreža ima presudnu ulogu u povezivanju hrvatskih građana i poduzeća, omogućavajući im brži pristup Internetu te uživanje u najboljem mogućem iskustvu mreže. U potpunosti smo predani tom cilju, čemu svjedoče i najveća ulaganja te činjenica da Hrvatski Telekom gradi dvostruko više optičke mreže od svih sudionika na tržištu zajedno, pritom podižući kvalitetu i brzinu mreže u cijeloj fiksnoj mreži. I to radimo diljem Hrvatske, u velikim i malim gradovima, prigradskim i ruralnim područjima. Ponosni smo na umlautovu nagradu koja je odraz stvarnog korisničkog iskustva, a našu mrežu ćemo nastaviti graditi, povezivati i dodatno unaprjeđivati - izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Iz HT-a navode da su i dalje usmjereni na izgradnju  optičke infrastrukture i širenje fiksne mreže, a s FTTH trenutno pokrivaju više od 435.000 kućanstava.