Tech

Komentari 24

Testirali smo Mitsubishi ASX: Neodoljiva stara japanska škola

Testirali smo Mitsubishi ASX: Neodoljiva stara japanska škola

Rijetko koji automobil već na prvi susret ulijeva ovoliko povjerenje. Je li to zbog imena koje je povezano s kvalitetom i trajnošću ili zbog konkretnog auta?

Čim prvi put sjednete u ASX dobijete dojam da ste na poznatom mjestu i da se osjećate sigurno. 

Obnovljeni ASX je jednostavno automobil koji se u vožnji ponaša kao da je isklesan od jednog komada. Kvaliteta izrade je veliki plus, a dojam kvari jedino dizajn unutrašnjosti koji je, tipično za Mitsubishi, svojeglav i zastario. Ponuda prostora je na najvišoj razini za kompaktni SUV, ASX se i izvana i iznutra doima većim nego što zapravo jest.

Najbolji dio ASX-a su njegov pogon i ponašanje u vožnji. Motor starog kova s čak 2,3 litre obujma (iako ga Mitsubishi zove 2.2) razvija 150 KS i pršti od ogromnog momenta. Izuzetno je elastičan u svakom režimu vožnje, a međuubrzanja su vrhunska. Automatski mjenjač radi besprijekorno, a ponašanje čitavog auta u vožnji je vrhunsko. Oduševljavaju 4x4 pogon, upravljač, ovjes i krutost karoserije. Oprema je vrhunska tako da cijena, u usporedbi s konkurentima, i nije previsoka. 

Testitani Mitsubishi ASX 2.2 DI-D Intense Plus u opremi ima 4x4 pogon, 18” naplatke, grijana sjedala, ksenonska svjetla, zaslon osjetljiv na dodir, automatsku klimu...