Tech

Komentari 7

Trumpova nova Zvijer otporna je na rakete i kemijsko oružje

Trumpova nova Zvijer otporna je na rakete i kemijsko oružje

Donald Trump je još lani trebao dobiti novu Zvijer - predsjedničku limuzinu otpornu na razne napade i toliko opremljenu da bi i James Bond bio ljubomoran. Sada je potvrđeno kako će morati čekati kraj ljeta

I Donald Trump mora čekati novi auto mjesecima, baš kao i obični smrtnici. 

Međutim, novu predsjedničku limuzinu on čeka jer je trenutno u rukama američke Tajne službe koja obavlja posljednje testove. Auto bi mu trebali uručiti tijekom ljeta. 

Predsjednička limuzina još je poznata pod nazivom 'Zvijer', a vozilo koje se izrađuje za Trumpa uistinu to i je. Ovo je oklopljeni Cadillac koji vrijedi oko 9 milijuna kuna, a dolazi sa vratima debelima 20 centimetara. 

Zvijer je otporna i na različite eksplozive, a u interijeru je spremnik s kisikom u slučaju kemijskog napada. 

Trump je svoju novu 'pilu' trebao dobiti još prošle godine, međutim datum izrade stalno je prolongiran i u četvrtak je potvrđeno da će automobil predstaviti krajem ljeta. Cadillacov direktor Johann de Nysschen za Fox je rekao kako su oni svoj dio posla obavili i predali automobil vlastima. Sada je Zvijer u rukama agenata koji obavljaju kontrole i pripreme prije nego će Trump prvi put sjesti u auto. Velika limuzina trenutno je još u crno-bijeloj kamuflaži, kakvom se inače štite i konceptne verzije novih automobila. 

Nova Zvijer zamijenit će tako automobil koji je izrađen još za Baracka Obamu, a pridružit će se floti od 12 najsigurnijih vozila na svijetu.

Uz debela vrata koja se hermetički zatvaraju kako bi se spriječili kemijski i biološki napadi, 8 tona težak stroj ima i stakla koja su otporna na metke. Jedini prozor koji se može otvoriti je onaj s vozačeve strane.

Podvozje je ojačano kako bi automobil preživio prelazak preko eksplozivnih naprava, a spremnik goriva je također otporan na eksplozive. Isto tako i gume su izrađene s kevlarom. U prtljažniku bi se trebale nalaziti zalihe krvi za slučaj hitne transfuzije. 

I dok neki automobili u vratima imaju kišobrane, Zvijer će imati pušku za slučaj napada, ali i suzavac te opremu za borbu s požarima, prenosi Daily Mail.