Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

Twingo je neobični mališan i uz to je najjeftiniji na tržištu

Twingo je nedavno obnovljen i sada izgleda elegantnije i svježije. Isprobali smo top model najokretnijeg maloga gradskog automobila koji unatoč opremi još uvijek stoji manje od 100.000 kuna

Foto: Igor Soban/PIXSELL
40 komentara

I s najbogatijom opremom i najsnažnijim motorom Twingo još stoji manje od 100 tisuća kuna što je prava rijetkost na tržištu i najveća prednost Twinga. Ovo je najjeftiniji, ali i najneobičniji mali auto na tržištu.

Po uzoru na Smart, s kojim dijeli mnoge komponente, ima stražnje smješten motor i stražnji pogon. Stražnji pogon u vožnji gotovo ne primijetite, jedino isprva malo zbunjuje otkud dolazi zvuk motora. Neobična koncepcija ima svoje prednosti i minuse.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

S jedne strane, Twingo je u unutrašnjosti manje praktičan i prostran od konkurencije s konvencionalnim smještajem motora, s druge strane, ni jedan auto nema ni približno tako mali krug okretanja kao Twingo što se u gradskoj vožnji, pri parkiranju i manevriranju, može pokazati kao velika prednost. Iako je motor prilično snažan za ovaj auto, performanse su skromne.

Ovo je ipak samo gradski auto. 

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Najveća novost u unutrašnjosti je redizajnirani infotainment koji je znatno poboljšan. Jednostavan je, ali vrlo i funkcionalan te praktičan. Ploča s instrumentima je ostala krajnje jednostavna i mala, ukupna ergonomija u unutrašnjosti je zadovoljavajuća.

S obzirom na bogatu opremu i motor snage 100 KS cijena je gotovo 25.000 kuna viša nego kod osnovnog Twinga, no to je još uvijek razina ispod 100.000 kuna.

Na razini osnovnih modela nekih gradskih automobila. 

Foto: Igor Soban/PIXSELL

TEHNIČKI PODACI:
masa: 1015 kg
dimenzije: 362x165x154 cm
obujam: 898 ccm
snaga: 68 kW/93 KS  
0-100 km/h: 13,1 s
najveća brzina: 165 km/h
potrošnja: 4,8 l/100 km
cijena: 94.505 kn (testni model), 69.650 kn (osnovni model)

Testirani Renault Twingo Intens TCe 95 u opremi ima presvlake u kombinaciji tkanine i kože, kameru i stražnje senzore za parkiranje, automatski klima-uređaj, alunaplatke 16”, dodirni zaslon 7”...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message