Tech

Komentari 4

U jednom danu broj električnih auta u Hrvatskoj porastao 1 %

U jednom danu broj električnih auta u Hrvatskoj porastao 1 %

Tvrtke, posebno one čija se vozila svakodnevno moraju kretati gradom sve više kupuju električne automobile. Ovih dana je Renault prodao čak 21 električni auto jednoj dostavnoj tvrtki koja posluje u Hrvatskoj

Ako dnevno prelazite velike kilometraže u gradu i na kraćim relacijama uz električni auto možete jako mnogo uštedjeti. To je jasno i tvrtkama koje sve više kupuju električne automobile za svoje potrebe. 

Zbog kupnje flote dostavnih električnih automobila ukupni broj električnih automobila na hrvatskim cestama je porastao za jedan posto u samo jednom danu. Naime u Hrvatskoj na cestama trenutno ima manje od 2000 registriranih električnih automobila, a Renault je dostavnoj tvrtki isporučio 21 Renaulta Kangoo E-Tech Electric. Automobili će dostavljati u 13 hrvatskih gradova. 

Renault Kangoo E-Tech Electric ima doseg do 200 km u stvarnim uvjetima vožnje, a za vrijeme jednosatne pauze za ručak moguće je napuniti struje za još 35 kilometara. Ukupnih 235 kilometara na dan više je nego takva vozila prosječno rade u uvjetima gradske dostave.