Obavijesti

Tech

Komentari 0

U novoj sezoni HT-ove e-Lige pobjednika čeka 10.000 kuna

U novoj sezoni HT-ove e-Lige pobjednika čeka 10.000 kuna

U natjecanju može sudjelovati maksimalno 1024 sudionika, podijeljenih u dvije skupine, a nakon kvalifikacijskih i playoff utakmica znat će se imena četvero najboljih

Nakon prve sezone Hrvatski Telekom e-Lige, u drugoj će sudjelovati osam klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Gorica, Istra, Šibenik i Varaždin koji su iskoristili mogućnost biti djelom ovog esport natjecanja.

Prijave za sudjelovanje u drugoj sezoni u kojem svi nogometni fanovi mogu odmjeriti snage i znanje igrajući FIFA-u 21 na PlayStation 4 ili PlayStation 5 konzoli i natjecati se u ime svog omiljenog domaćeg nogometnog kluba, traju do 3. travnja. U natjecanju može sudjelovati maksimalno 1024 sudionika, podijeljenih u dvije skupine, a nakon kvalifikacijskih i playoff utakmica znat će se imena četvero najboljih koji će se natjecati za glavnu nagradu u iznosu od 10.000 kuna.

Nagradni fond iznosi 18.000 kuna tako da će drugoplasirani osvojiti 5.000 kuna, trećeplasirani 2.000 kuna, dok četvrtoplasiranog očekuje 1000 kuna.

Kvalifikacijske utakmice igrat će se od 6. travnja do 18. travnja, razigravanje počinje 21. travnja i traje do 30. svibnja, a veliko finale Hrvatski Telekom e-Lige bit će 5. lipnja.

- Izuzetno smo zadovoljni prošlom sezonom Hrvatski Telekom e-Lige. Bio je to prvi iskorak Hrvatskog Telekoma u esport industriju te smo u vrlo kratkom roku privukli 900 igrača, a u ovoj sezoni očekujemo još više uzbuđenja i atraktivnih utakmica koje će nam biti odlična uvertira u željno iščekivano Europsko prvenstvo u nogometu. Uvođenjem prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj te kontinuiranim investicijama u razvoj i širenje optičke infrastrukture, Hrvatski Telekom smješta Hrvatsku uz bok najnaprednijim zemljama, a gaming zajednici, zahvaljujući vodećoj mreži, omogućava vrhunsko korisničko iskustvo - izjavio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskoga Telekoma.

U prošlogodišnjoj Hrvatski Telekom e-Ligi odigrana su 362 susreta u kojima je postignuto 2111 golova, a utakmice je pratilo više od 400 tisuća gledatelja putem YouTube i Facebook kanala.

Projekt Hrvatski Telekom e-Liga nastao je u suradnji s tvrtkom Good Game Global, dok su partneri projekta, uz klubove, PlayStation, Samsung Odyssey te Paysafecard.

- Drago mi je što nastavljamo uspješnu suradnju s Hrvatskim Telekomom na ovom projektu. Prošla nam je sezona pokazala kako u Hrvatskoj postoji iznimno veliki interes za natjecanjem u kojem po prvi put esport nogometni fanovi imaju priliku zaigrati u ovakvom jedinstvenom formatu susreta najboljih hrvatskih nogometnih klubova i na taj način odmjeriti snage s talentima hrvatskog esporta - rekao je Nikola Stolnik, osnivač i direktor Good Game Globala.