Obavijesti

Tech

Komentari 40

U pohod na Barcelonu kreće i pametni telefon iz Koprivnice

U pohod na Barcelonu kreće i pametni telefon iz Koprivnice
4

Tvrtka Noa već je prodala 500.000 telefona u posljednjih pet godina. Novi model predstavit će na najvećem sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni

VIDEO

Vodeći proizvođači mobitela već u nedjelju će predstaviti nove zvijezde koje će se ovoga proljeća naći u prodaji, a među njima će biti i hrvatska tvrtka Noa.

Tvrtka sa sjedištem u Koprivnici u proteklih je pet godina prodala više od 500.000 telefona, a na Mobile World Congressu sad će predstaviti svoje najjače adute. Glavna zvijezda svakako je Noa H10, njihov najnoviji telefon koji su predstavili u siječnju. Ovo je bio prvi telefon u svijetu koji je dobio MediaTekov novi procesor s 10 jezgri, a iza njegova 5,5-inčnog Full HD ekrana nalazi se 4 GB radne memorije i 32 GB interne memorije.



Kao što je trenutačno trend među svim vodećim telefonima, tako i H10 ima dvije kamere od 13 megapiksela koje omogućuju snimanje puno kvalitetnijih fotografija, a jednaka kamera od 13 megapiksela nalazi se i na prednjoj strani kako bi vaši selfieji bili uvijek kvalitetni.

No osim što će Noa na sajmu u Barceloni prikazati svoje najveće adute, oni već rade i na nasljedniku svojeg top modela.
H10 bi tako uskoro trebao dobiti još tanju verziju s više memorije i kvalitetnijim AMOLED ekranom. No još nije poznato kad ovaj uređaj možemo očekivati na tržištu.

Tvrtka koja ima i vlastitu tvornicu u kineskom Shenzhenu odlučila se na ovakvo predstavljanje zbog planova za širenje u Europi i na globalnom tržištu. Kako navode, planiraju uložiti oko 100 milijuna kuna u razvoj proizvoda i širenje tržišta. Među sljedećim koracima bit će i ulaganje u BiH, gdje ulažu više od 15 milijuna kuna u razvojni i distributivni centar za balkansko tržište te Tursku i Bliski istok.

Što nas još čeka u Barceloni?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Dok Apple izbjegava Barcelonu, a Samsung će Galaxy S8 otkriti u ožujku, među najvećim zvijezdama sajma bit će Huawei i LG te Nokia koju je u život vratila tvrtka HMD Global. 

Kineski div Huawei želi s trona srušiti Apple i Samsung, u Barceloni bi trebao predstaviti novi P10 i P10 Plus te novi pametni sat. LG je pak sa novim G6 odlučio promijeniti izgled uobičajenog ekrana mobitela. Tako će ovaj telefon imati 5,7-inčni ekran, ali bi usprkos velikoj dijagonali trebao biti ugodan za korištenje. Nokia je ovih dana podigla puno prašine najavom da će u Barceloni predstaviti moderniziranu legendu 3310, ali na sajmu bi trebali vidjeti i cijeli niz Nokijinih telefona s Androidom.

Veliku ofenzivu trebali bi imati Sony i Alcatel, od kojih se očekuje po pet novih telefona, a Alcatel bi tako trebao imati i vlastiti modularni telefon. Motorola bi trebala prikazati novi Moto G5, a od Samsunga možemo očekivati novi tablet Galaxy Tab S3. 

Kineski ZTE na sajmu bi trebao prikazati Gigabit Phone, telefon kod kojeg će glavni fokus biti gigabitne brzine downloada koje bi otvorile mogućnosti za streaming sadržaja u virtualnoj stvarnosti, trenutnog pristupa dokumentima u oblaku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu