Obavijesti

Tech

Komentari 6

U strahu su velike oči - fobija od pauka stvara ubojitu zvijer

U strahu su velike oči - fobija od pauka stvara ubojitu zvijer
1

Snimke magnetske rezonance pokazale su kako se mreža straha aktivira u nekoliko dijelova mozga, a prenapuhana slika o veličini ključna je za nastanak fobije

VIDEO

Dok su dobrovoljci mislili kako im tarantule prilaze stopalima, dijelovi mozga zaduženi za strah i paniku odjedanput su podivljali, pokazalo je istraživanje sa Sveučilišta Cambridge. Ispitanici koji se i inače boje paukova zamišljali su tarantulu mnogo većom nego što stvarno jest. Fobija je rasla i s obzirom na blizinu, smjer kretanja te zato što nisu znali što će napraviti strašna osmonoga beštija. Snimke magnetske rezonance pokazale su kako se mreža straha aktivira u nekoliko dijelova mozga, a prenapuhana slika o veličini ključna je za nastanak fobije. Zato se doslovno može reći da su u strahu velike oči, zaključili su znanstvenici.

Samo 30 ubojitih pauka

U svijetu postoji 35.000 paukova. Tarantula je najveći pauk, naraste i do 30 cm, no otrov joj nije smrtonosan. U Hrvatskoj je crna udovica najotrovniji pauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle