Obavijesti

Tech

Komentari 0

UNICEF pokreće program za mlade 'Za budućnost mladih'

UNICEF pokreće program za mlade 'Za budućnost mladih'

Novi program za mlade ZABUM kroz razne će aktivnosti mladima omogućiti da unaprijede i usvoje vještine koje će im pomoći da budu informirani, samostalni i angažirani građani

VIDEO

ZABUM – Za budućnost mladih jedinstven je program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).

Kroz različite aktivnosti programa ZABUM mladi iz cijele Hrvatske imaju priliku unaprijediti i usvojiti vještine koje će im pomoći da budu informirani, samostalni i angažirani građani. ZABUM mladima osigurava prostor, prilike i alate za aktivno sudjelovanje u zajednici u kojoj žive te ih potiče da zajedno rade na pronalaženju rješenja koja će život u zajednici učiniti kvalitetnijim i boljim.

Program će se kontinuirano razvijati prilagođujući se trenutačnim društvenim prilikama, a aktivnosti planirane za 2020. godinu uključuju UPSHIFT radionice za izgradnju vještina socijalnog poduzetništva mladih, HACKATHON za društvene promjene, programe za razvijanje vještina za 21. stoljeće te digitalnu platformu U-Report koja mladima omogućuje da iskažu stavove o pitanjima do kojih im je stalo te da utječu na društvene promjene. ZABUM je inkluzivan program i promiče jednake mogućnosti za sve, pa će se radionice i aktivnosti provoditi diljem zemlje kako bi se u njih mogao uključiti što veći broj mladih iz cijele Hrvatske, neovisno o životnim prilikama i mjestu stanovanja.

Prva u nizu aktivnosti u okviru programa ZABUM pokretanje je UPSHIFT radionica na kojima će mladi uz pomoć stručnih mentora naučiti kako analizirati problem, osmisliti rješenje te pritom steći nova znanja i vještine.

Prva UPSHIFT radionica održat će se od 3. do 5. travnja za sudionike iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, a prijave se primaju na www.zabum.hr.

Zainteresirani od 13 do 19 godina za UPSHIFT radionicu trebaju okupiti timove od tri člana do pet članova te opisati konkretan problem koji žele riješiti u svome okruženju. Pet pobjedničkih timova imat će priliku razviti i implementirati svoja rješenja te time pridonijeti unaprjeđenju lokalne zajednice.

Program ZABUM odvija se kroz nove modele partnerstava, koji uključuju resorna ministarstva, partnere iz privatnog sektora, predstavnike civilnog sektora, kao i adolescente i mlade. Cilj je programa zajedničkim doprinosom, kroz proces konstantnog poboljšanja te inovacijama, kreirati rješenja za najprisutnije izazove s kojima se mladi suočavaju.

Više informacija o programu ZABUM može se pronaći na službenoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama