Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Uz ove top aplikacije bit ćete spremni za sve ljetne festivale

Kako bi se što bolje pripremili za brojne ljetne festivale donosimo vam pregled aplikacija koje će vam olakšati uživanje u koncertima, ali i otkrivanje novih glazbneih uzora

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Sezona ljetnih glazbenih festivala u punom je jeku i gotovo u svakom dijelu zemlje, ali i bliže okolice, lako ćete naći odličnu grupu koja će zadovoljiti vaš glazbeni ukus. U Zagrebu u ponedjeljak starta još jedno izdanje Inmusica, a kako god posjetite ovaj ili neki od drugih festivala sigurno ćete nositi i mobitel. 

Bez njih više ne možemo, a ukidanjem roaming naknada puno je lakše posjetiti neki od brojnih europskih festivala i biti u vezi s prijateljima. Svaki od tih festivala u pravilu ima svoju aplikaciju koja nudi sve potrebne informacije o nastupima bendova i novostima, no tu je i niz drugih aplikacija koje će vam pomoći da festivalsko uživanje bude još bolje. Vjerojatno na vrhu liste svakog posjetitelja treba biti neka od brojnih meteo aplikacija jer prognoza za svaki od tri ili četiri dana festivala je prilično važna za planiranje aktivnosti. Tu će vam sasvim dobro poslužiti one aplikacije koje standardno dolaze s telefonom, a izbor aplikacija je stvarno ogroman. Vrijedi istaknuti Yahoo vrijeme, Accuweather te HRT Meteo aplikaciju DHMZ-a i HRT-a.

Shazam, Soundhound

Foto: Shazam

Na velikim festivalima s ogromnim brojem pozornica lako je moguće da ćete naići na bend za koji ne znate, a svidjela vam se njihova glazba. Uz neku od ovih aplikacija sve što trebate napraviti je pritisnuti gumb, a aplikacija će vam reći koja je to pjesma i koji izvođač. 

WaterIn (iOS, Android)

Foto: WaterIn

Ljetni festivali su mjesto na kojem se nudi puno alkohola, a s njime uvijek valja biti oprezan. No, kako uz to idu i vrućine, važno je piti dovoljno tekućine (ne alkohola) kako ne bi dehidrirali. WaterIn je jednostavna aplikacija koja će vas notifikacijama podsjetiti da pijete dovoljno vode. Možete joj reći koliko je ukupna količna vode na koju želite da vas podsjeti i da to prati.


Podijelite lokaciju uz Google

Google je prije par mjeseci omogućio dijeljenje trenutne lokacije s prijateljima što može biti prilično korisno na velikim festivalima, osobito kad trebate naći prijatelje usred buke i gomile ljudi. Sve što trebate je otvoriti lokaciju u Googleovim Kartama i u izborniku uključiti opciju 'dijeli lokaciju' i odabrati prijatelje.

Virtualni upaljač za pjesme koje diraju

Foto: Virtual Zippo Lighter

Svaki nastup na skoro svakom koncertu ima onu neku pjesmu koja vas natjera da izvadite upaljač. No, kako baš i nije praktično držati upaljač nekoliko minuta upaljen, tu je Virtalni Zippo za one kojima obična bljeskalica s telefona nije dovoljno romantična. 

Airbnb

Foto: Airbnb

Putujete li na festival u neki drugi grad, velika je vjerojatnost da ćete trebati smještaj. Ako niste od kampiranja, Airbnb je sljedeća opcija koja nudi relativno jeftin smještaj u sobama ili stan za one koji traže nešto više. Mogućnosti pretraživanja su stvarno opsežne, a ako na vrijeme krenete s planiranjem, možete lako naći odličan i povoljan smještaj.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message