Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Valjda više neće kasniti paketi? Ovaj dron može nositi 225 kg

Boeing je otkrio automatizirani dron koji može promijeniti način na koji se prevozi teret kroz gradove, odnosno iznad njih, no Boeing ne otkriva kad bi dostavne tvrtke mogle koristiti ovu grdosiju od drona

Foto: Boeing
7 komentara

Iako na slici to ne izgleda tako, prototip Boeingova drona je grdosija duga 4,5 metara koja može podići čak 225 kilograma tereta. Svoj leteći stroj predstavili su u srijedu, a u Boeingu misle da bi on mogao donijeti revoluciju u načinu na koji se kroz dostavlja roba preko relativno kratkih udaljenosti. 

Iz Boeinga kažu da im je trebalo samo tri mjeseca da dizajniraju i izrade ovaj prototip koji je uspješno obavio prve probne letove. Navode da je ovo novi veliki korak u njihovoj strategiji eVTOL letjelica, a radi se o električnim letjelicama s vertikalnim polijetanjem. 

- Imamo priliku da stvarno promijenimo putovanje zrakom i prijevoz i na ovo ćemo gledati kao na važan korak na tom putu - rekao je Greg Hyslop iz Boeinga u službenom priopćenju. Naime, uz prijevoz tereta, Boeing već radi na letećim taksijima, ali financiraju i natječaj za izradu jetpacka koji bi omogućio da sami letimo bez dodatne letjelice. 

Ovaj dostavni dron koji je težak 339 kilograma pogoni osam rotora i to su otprilike svi podaci koje je Boeing otkrio uz dimenzije drona. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message