Obavijesti

Tech

Komentari 39

Veliki ruski planovi: Kolonizirat će Mjesec i letjeti na Veneru

Veliki ruski planovi: Kolonizirat će Mjesec i letjeti na Veneru
6

U seriji zanimljivih videa, znanstvenici ruske svemirske agencije izložili su svoje planove za istraživanje svemira i kolonizaciju Mjeseca

VIDEO

Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je niz videa u kojima objašnjavaju svoje ambiciozne planove za budućnost istraživanja svemira. Ruski centar za svemirsku medicinu pokrenuo je eksperimentalni program Selena-F koji proučava mogućnosti adaptacije ljudskog organiza na uvjete koji vladaju na Mjesecu. Glavni cilj istraživanja je otkriti kako će ljudski kardio-vaskularni i mišićno-skeletni sustav funkcionirati na Mjesecu, ali i kako će na čovjeka dugoročno utjecati njegova gravitacija, piše Sputnik.

U videu, direktor ruskog Instituta za svemirsku medicinu dr. Viktor Baranov, objašnjava kako će rad centra pomoć́i ne samo u svemirskoj medicini i psihologiji, nego i u izgradnji specijalnih odijela za boravak na planetu.

Kolonizacija Mjeseca

Na drugoj snimci, znanstvenici Roskosmosa iznijeli su fascinantne informacije o planovima za kolonizaciju Mjeseca. Tako je dr. Igor Mitrofanov objasnio važnost vode koja se nalazi ispod površine Mjeseca i ruske planove za izvlačenje te vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mitrofanov je istaknuo kako u smrznutoj vodi na Mjesecu vjerojatno postoje tragovi interplanetarnih ali i međuzvjezdanih materijala, i napomenuo da će proučavanje te vode možda jednog dana pomoći u otkrivanju tajne razvoja života na Zemlji. Nadalje, voda je ključna za preživljavanje na Mjesecu, ali i za pogon svemirskih letjelica budućnosti.

Povratak na Veneru

Inženjer Anton Pogrebnoy detaljno je predstavio ruski plan korištenja metala kojeg misle izvlačiti iz tla Mjeseca i koristiti ih za 3D printanje materijala koji su neophodni za samu kolonizaciju. 

U video zapisima Roscosmosa je i snimka koja daje fascinantni uvid u detalje rusko-američkog programa povratka na planet Veneru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Viktor Vorontsov, šef projekta Venera-D, koji radi za zrakoplovnu kompaniju specijaliziranu za proizvodnju dijelova raketa, daje detalje o strogim zahtjevima novog programa. Program, kaže, uključuje orbitalne letjelice, specijalna vozila za slijetanje kao i atmosferske detektore koji će moći izdržati nekoliko dana u lošim vremenskim uvjetima na Veneri i površini planeta.

Svemirske stanice iznad Neptuna

Na koncu, u nekoj daljnjoj budućnosti svemirski stručnjaci Rusije i iz drugih dijelova svijeta razrađuju koncept svemirske stanice koja bi bila smještena iznad atmosfera golemih plinovitih planeta u Sunčevu sustavu, uključujući Saturn, Uran i Neptun. Profesor Vladimir Igritsky u videu ističe kako osim Venere, jedino atmosfere ovih plinovitih planeta imaju gravitaciju sličnu Zemljinoj koja bi mogla održati ljudski život. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje