Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Veliko znanstveno otkriće skromne cure iz Trogira

Znanstvenica Ana Babić (31) iz Trogira uspjela je “snimiti” izravni prijenos DNK iz muške u žensku bakteriju... Otkriće je objavio časopis Science

24sata
Foto: 24sata
24 komentara

Imala je sreću da je u timu akademika Miroslava Radmana jer je riječ o vrlo tolerantnom i posebnom znanstveniku, koji omogućava mladima da izraze svoju kreativnost, kazao je Anin otac, dr. Ivo Babić, renomirani povjesničar umjetnosti i bivši rektor Sveučilišta u Splitu. Ana Babić diplomirala je molekularnu biologiju na zagrebačkom PMF-u, a doktorirala prije dvije godine kod Radmana u Francuskoj.
- Uvijek je bila samosvojna, a i prva riječ koju je izgovorila i ponavljala kao beba bila je 'sama’. Nikad se nisam miješao u njezine izbore, pa i da sam htio, nisam se mogao usprotiviti njezinoj odluci da ode u Pariz. Posjetio sam je jedanput i iznenadio se kako živi u skromnim uvjetima - reko je Anin otac Ivo. Ana Babić je u četiri godine eksperimentiranja u Radmanovu timu fluoroscentnom mikroskopijom uspjela “snimiti” izravni prijenosa DNK iz muške u žensku bakteriju koji se ugrađuje u njezin kromosom. Riječ je o najelementarnijem seksualnom odnosu u prirodi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message