Obavijesti

Tech

Komentari 0

Viber preuzima prvu tipkovnicu za kupovinu na svijetu

Viber je predstavio Instant Shopping, značajku koju pokreće tehnologija ShopChat Chatter Commercea, a sada je najavio kupnju ove tvrtke sa sjedištem u Silicijskoj dolini.

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, objavio je kupnju Chatter Commercea, startupa koji je stvorio prvu tipkovnicu za mobilnu trgovinu, ShopChat. Kupnja je rezultat uspješnog četveromjesečnog razdoblja pokretanja značajke Instant Shopping za Viberovo američko tržište. Trideset posto korisnika Vibera u SAD-u već je koristilo ovu značajku od njezinog pokretanja u ožujku 2017. Rakuten Inc., matična tvrtka Rakuten Vibera i japanski div za e-trgovinu, prethodno je uložio u Chatter Commerce tijekom prvog kruga financiranja.

Rakuten Viber poduzima odvažne korake prema unapređenju mobilne trgovine dajući korisnicima mogućnost kupovine izravno unutar njihovih razgovora, znajući da je kupovina tradicionalno društvena aktivnost. Instant Shopping donio je Viberovim korisnicima iskustvo kupovine unutar razgovora, koje im omogućuje kupovanje online s ljudima s kojima bi inače išli u trgovinu – pružajući im mogućnost pretraživanja, dijeljenja i raspravljanja o proizvodima, pa čak i izravnog komuniciranja s njihovim omiljenim brandovima.

Chatter Commerceov tim od sedam inženjera sa sjedištem u San Franciscu postat će dio tima Rakuten Vibera. Zephrin Lasker, izvršni direktor i suosnivač Chatter Commercea, postat će globalni voditelj e-trgovine u Rakuten Viberu. U svojoj ulozi Lasker će upravljati tvrtkinom globalnom strategijom za mobilnu trgovinu, usredotočujući se na širenje na nova tržišta, kao i na istraživanje više tehnologija koje će dodatno pojačati iskustvo na Viberu. 

"Osnovali smo Chatter Commerce na temelju činjenice da bi ljudi trebali biti u mogućnosti raditi puno više toga u svojim razgovorima nego što je trenutno dostupno", rekao je Lasker. "Inovativna vizija Rakuten Vibera proteže se dalje od manjih detalja optimizacije značajki, na što je većina aplikacija za razmjenu poruka danas usredotočena. Njihov je cilj značajno proširiti ulogu koju aplikacije za razmjenu poruka imaju u svakodnevnom životu ljudi."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ovo je ulaganje nov korak na našem putu da pretvorimo Viber u vise uslužnu komunikacijsku platformu. Želimo donijeti više vrijednosti stotinama milijuna naših korisnika diljem svijeta, zadržavajući iskustvo jednostavnim i besprijekornim. Tehnologija Chatter Commercea aktivno će podupirati našu viziju, a njihov tim savršeno se uklapa u našu kulturu inovacije", rekao je Djamel Agaoua, glavni direktor Rakuten Vibera. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica