Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Vlasnici iPhonea potrošili čak 93 milijarde kuna na popravke

Čak 43 posto svih sadašnjih vlasnika iPhonea, posjedovalo je samo Appleov telefon u prošlosti, a skoro polovici svih vlasnika telefona je pucao ekran

The Apple iPhone7 and AirPods are displayed during an Apple media event in San Francisco
Foto: BECK DIEFENBACH
10 komentara

Appleov iPhone krenuo je u prodaju prije 10 godina i s vremenom je postao sve snažniji i kvalitetniji, ali s godinama su njegovi vlasnici potrošili otprilike 14 milijardi dolara (93 milijarde kuna) na popravke i zamjene.

Do ovog broja došla je tvrtka Square Trade koja nudi dodatna jamstva na raznu elektroniku. U svom izvještaju 'Desetljeće šteta' analizirali kako smo se sve ponašali prema telefonima i otkrili da je skoro polovica svih vlasnika iPhonea razbijala ekrane, čak i kad su odlučii staviti neku dodatnu zaštitu. Većinom se tu radilo o štetama kad su ljudi radili više stvari odjednom.

Podaci pokazuju i da ne treba biti pretjerako aktivan da bi razbili telefon. Tako 57 posto izgleda za razbijanje telefona imaju oni koji su više od 4 sata na društvenim mrežama ili pak 46 posto oni koji na posao idu pješice, biciklom ili javnim prijevozom. Istraživanje je pokazalo da je samo 21 posto sportaša razbilo svoj telefon. 

Apple kaže da je najnoviji iPhone i dosad najbolji, ali video Square Tradea pokazuje kako u susretu s podom prolazi slično kao i prvi iPhone.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message