Tech

Komentari 26

"VW je zainteresiran za Fiat"; Talijani: Nije bilo pregovora

"VW je zainteresiran za Fiat"; Talijani: Nije bilo pregovora

Njemački proizvođač Volkswagen, zainteresiran je za kupnju talijanskog Fiata Chryslera, piše njemački Manager Magazin. Fiat je demantirao da je bilo pregovora

Njemački proizvođač automobila Volkswagen zainteresiran je za kupnju talijanskog Fiata, piše u njemačkom Manager Magazinu. Vlasnici Fiata pak žele preusmjeriti fokus na marku sportskih automobila Ferrari i zatvoriti svoju tradicionalnu automobilsku tvrtku, naveo je magazin bez dodatnih detalja. 

No, iz Fiata je u četvrtak poslijepodne stigao demanti ovih navoda. Iz kompanije koja je vlasnik američkog Chryslera su kratko rekli da nije bilo dogovora oko spajanja kompanija. NY Times navodi kako je iz Volkswagena stigla izjava da trenutno nema spajanja i preuzimanja u planu te da su fokusirani na povećanje učinkovitosti. Analitičari također kažu kako je ovakav posao iznimno nerealan.

List navodi da VW ima interes za Fiat Chrysler jer se nada da će njegovim preuzimanjem moći koristiti Chryslerovu američku distribucijsku mrežu za pomoć u rješavanju svojih problema u prodaji na američkom tržištu.

Reutersovi izvori navode kako bi puno izglednija opcija bila da se VW uključi u preuzimanje Fiatovih odjela poput Magnetti ili Alfa Romeo.