Tech

Komentari 16

WhatsApp za dva dana uvodi nova pravila privatnosti: Evo što vas očekuje ako ih odbijete prihvatiti

WhatsApp za dva dana uvodi nova pravila privatnosti: Evo što vas očekuje ako ih odbijete prihvatiti

Korisnici koji ne prihvate pravila moći će nastaviti koristiti aplikaciju, ali će ih redovito “podsjećati” na to da su nova pravila privatnosti stupila na snagu i da ih treba prihvatiti

Korisnici WhatsAppa počeli su razmišljati isplati li se nastaviti koristiti aplikaciju pod cijenu novih pravila privatnosti. Facebook, vlasnik WhatsAppa, malo se povukao i odlučio odgoditi uvođenje novih pravila do 15. svibnja, dakle za manje od 2 dana, piše The Verge.

Korisnici koji ne prihvate pravila moći će nastaviti koristiti aplikaciju, ali će ih “podsjećati” na to da su nova pravila stupila na snagu i da ih treba prihvatiti. U slučaju da ne prihvatite uvjete profil neće obrisati, ali većina funkcija će biti onemogućena dok ne prihvate uvjete.

- Nitko neće izgubiti pristup svom računu na WhatsAppu 15. svibnja zbog ovih ažuriranja pravila korištenja. Posljednjih nekoliko tjedana prikazivali smo obavijest u WhatsAppu koja daje više informacija o nadogradnji. Nakon što smo svima dali dovoljno vremena da pregledaju nova pravila, nastavit ćemo podsjećati one koji ih nisu imali prilike pregledati i prihvatiti. Nakon što prođe još nekoliko tjedana, podsjetnik će postati uporan - stoji na WhatsAppovim stranicama.

- Nećete moći pristupiti svojim razgovorima, ali ćete se moći javiti na dolazne telefonske i video pozive. Ako imate uključene obavijesti, moći ćete kliknuti na njih kako biste pročitali ili odgovorili na poruku te uzvratili propušteni poziv. Nakon nekoliko tjedana ograničene funkcionalnosti, više nećete moći prihvatiti dolazne pozive ili vidjeti notifikacije i WhatsApp će prestati primati poruke ili pozive na vašem telefonu - stoji u obavijesti.

Iz Facebooka tvrde kako se nova pravila prvenstveno odnose na tvrtke koje koriste WhatsApp za komunikaciju s korisnicima i omogućit će im dijeljenje podataka s Facebookom.