Obavijesti

Tech

Komentari 16

Xiaomi sa dva nova jeftinija mobitela želi osvojiti Europu

Xiaomi sa dva nova jeftinija mobitela želi osvojiti Europu
5

Snažniji MiA2 ima veliki ekran, solidan procesor i brdo memorije u najjačoj verziji, a iako je Lite jeftiniji, na njemu su ugradili zub pri vrhu ekrana, a jak adut mu je i moćna baterija

VIDEO

Kineski div Xiaomi predstavio je u utorak u Madridu MiA2 i MiA2 Lite telefone srednjeg ranga kojima ciljaju sve veći udio europskog tržišta.

MiA2 je atraktivniji model i stiže s 5,99-inčnim ekranom (2160x1080) u 7,3 mm tankom kućištu sa Sonyjevom dvostrukom kamerom od 12 i 20 megapiksela te baterijom od 3010 mAh, kao glavnim adutima. Pokreće ga Snapdragon 660, a dolazi sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Nudit će se i u verziji sa 4 GB RAM-a te 32  i 64 GB memorije. 

Što se kamera tiče, prednja od 20 megapiksela ima i HDR podršku koja bi trebala rezultirati kvalitetnijim fotografijama. Uz bokeh, na stražnjoj strani je i AI modul, koji otkriva različite stvari, navode iz Xiaomija. Tako bi trebao pokazati koliko je kalorija na tanjuru, a fotografirate li neki predmet, omogućit će njegovo detektiranje i pretraživanje sličnih. 

Lite verzija dolazi s 5,83-inčnim ekranom koji ima sada već standardni zub (iako se radi o jeftinijem modelu). Tu je AI kamera od 12 i 5 megapiksela, a na prednjoj strani kamera od 5 megapiksela. Pokreće ga Snapdragon 625 uz bateriju od 4000 mAh. On će se nuditi u varijantama sa 3/32 i 4/64 GB. 

Očekuje se da će MiA2 i Mi A2 Lite pametni telefoni biti dostupni na hrvatskom tržištu i tržištu regije tijekom kolovoza ove godine, dok će autentičnost porijekla i ispravnost i ovih Xiami mobilnih uređaja kupci moći provjeriti pristupom na sljedeći link http://www.mi.com/verify.


Cijene za Hrvatsku još se čekaju, ali MiA2 će stajati između 250 i 350 eura, ovisno o verziji, dok će Lite stajati od 179 do 229 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu