Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
110 komentara

Za sagraditi ovu prekrasnu kuću treba vam samo odvijač...

Cijena kvadratnog metra košta između 1.200 i 1.900 eura, no obzirom da kuća iskorištava najbolje od prirode, uključujući i solarne panele, računi su drastično manji

Foto: PopUp House

Francuski dizajnerski studio napravio je koncept kuće koju možete sastaviti u manje od mjesec dana koristeći samo odvijač! 

PopUp Housesustav gradnje kuća, ne koristi nikakve dodatne alate za gradnju obzirom da koriste samo izolacijske blokove, drvene čavle i drvo. Kuća samim time postaje energetski učinkovita, a računi manji. 

Ovakva kućica dostupna je zasad samo u Francuskoj, a cijena kvadratnog metra košta između 1.200 i 1.900 eura. Kućice će uskoro proširiti i svoje tržište na SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo. Svaka od njih jedinstvena je i bio-klimatskog dizajna što znači da dosta stvari uzima iz prirode i iskorištava na najbolji mogući način. Primjerice, PopUp kuća koristi solarne panele za grijanje, postavljene tako da dobivaju sunčevu energiju u svako doba dana. 

Foto: PopUp House

Ako želite jednu ovakvu kuću, potrebno je kontaktirati Pop Up tvrtku i angažirati arhitekta. Prije toga potrebno je vidjeti koliko možete izdvojiti novca za novi dom te pronaći zemljište na kojem želite da bude. Tvrtka zatim izrađuje projekt i kontaktira arhitekta (može i po vašoj želji) te građevinara koji stvaraju vaš dom iz snova. 

Foto: PopUp House Zajedno s arhitektom možete napraviti svoju jedinstvenu PopUp kuću koja će biti gotova kroz mjesec dana. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message