Tech

Komentari 2

Za savršene fotke: Uz džepni dron ne treba vam selfie stick

Za savršene fotke: Uz džepni dron ne treba vam selfie stick

AirSelfie bi u prodaju trebao krenuti u veljači, a projekt je na Kickstarteru već premašio cilj za nekoliko puta. Mali dron možete nositi u maski za vaš mobitel

Svi imamo telefone pune selfija u kojima se uz nas i društvo koje je na fotografijama vide i naše ruke ili tragovi selfie štapova preko pola kadra. AirSelfie je mali džepni dron koji bi trebao riješiti upravo taj problem i omogućiti da snimite fotografiju cijelog društva bez tih smetnji. 

Maleni dron oblikom podsjeća na stariji iPhone , a opremljen je kamerom od 5 megapiksela i može snimati 720p video. Kad ga izvadite iz njegove kutije, on će poletjeti i snimiti fotografiju te se vratiti nazad. Projekt je još u razvoju, a sudeći prema Kickstarteru mogao bi krenuti u realizaciju. Autori su planirali skupiti 45.000 eura, a uz još 26 dana do kraja kampanje prikupili su 294.500 eura. 

Baterija mu je mana jer može letjeti samo tri minute, no autori su osmislili futrolu koja je i punjač za dron. Dron će moći poletjeti do 20 metara u zrak, što bi trebalo biti dovoljno da uhvati baš svakog koga ste htjeli u kadru. Autori planiraju u veljači krenuti s isporukama, a sada na Kickstarteru treba podržati projekt sa 224 eura kako bi osigurali dron.