Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Živciraju vas duge vožnje? Uz ove savjete ostat ćete smireni

Nebrojeno puta susreli smo se u prometu sa situacijama koje su u nama izazvale bijes, nervozu ili nelagodu. Donosimo najbolje savjete da do toga ne bi došlo

Foto: Dreamstime
19 komentara

Krenite na vrijeme

Tako je moguće izbjeći razdoblje kada su na prometnicama redovito zastoji, a kašnjenje je jedan od glavnih uzroka stresa u vožnji, piše Auto start.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1203486 / Nebrojeno puta susreli smo se u prometu sa situacijama koje su u nama izazvale bijes, nervozu ili nelagodu. Donosimo najbolje savjete da do toga ne bi došlo]

Foto: Dreamstime

Glazbom protiv stresa

Na jednom sveučilištu u Londonu proveden je pokus u vezi s time kako glazba djeluje na vozače u gužvi. U gradskoj gužvi najbolje bi bilo slušati žanr koji vas smiruje, a agresivno 'treštanje' zvučnika nije poželjno jer se tako potiče rast krvnoga tlaka pa i agresivnijih manevara.

Foto: Unsplash

Postanite produktivni 

U naizgled velikoj prometnoj gužvi vrijeme provedeno u automobilu može se iskoristiti produktivno. Primjerice, kreiranje popisa stvari koje trebate učiniti taj dan ili popisa stvari za kupovinu odličan je način da vas dosadne i stresne gužve u prometu učinine produktivnima.

Foto: Dreamstime

Hidratacija tijekom vožnje 

Pametno je konzumirati neki omiljeni napitak ili vodu da ne biste 'presušili'.

Foto: Dreamstime

Niste sami na cesti

Toleriranje sitnih pogrešaka drugih vozača uvelike pomaže regulaciju stresa u prometu. Nećete samo postati imuni na pogreške drugih vozača, nego ćete ih moći i predvidjeti. Trubljenje i neprikladna gestikulacija nisu poželjni.

Foto: Dreamstime

Samo smireno

Duboko i pravilno disanje te brojanje do deset banalni su, ali odlični načini smanjenja doze stresa. Usto, otvaranje prozora i prtok čistoga zraka mogu pomoći pri osvježavanju i bistrenju uma.

Foto: Unsplash

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message