Obavijesti

Tech

Komentari 0

Životinje se igraju s lutkama, skladaju pjesme i zbijaju šale

Životinje se igraju s lutkama, skladaju pjesme i zbijaju šale
1

Tko koga kopira? Kitovi popularne melodije "puštaju" kroz sva mora i oceane, čimpanze su se igraju sa štapovima i lutkama dok zebe iritiraju greške u pjevu

VIDEO

Preko cijele zemaljske kugle internet i televizija ljudima prenose nove glazbene hitove, a ispod mora i oceana to isto rade grbavi kitovi, ali snagom vlastita glasa. Prvo počne jedan, nastavi drugi i tako se to u trenu proširi od Atlantskog do Tihog oceana i francuske Polinezije.

 Ako im evergreen dosadi, grbavi glazbeni inovatori jednostavno smisle novi i morska sonata počinje iznova. Iz nekog razloga svi kitovi istočno od Australije neoriginalni su plagijatori i kopiraju melodije zapadnih susjeda. No osim pop kulture, životinje i ljudi dijele i igru lutkama. Mnogo prije nego što je Barbie pronašla svog dečka, ženske čimpanze već su svoje lutke ljuljale u krilu oponašajući brižne majke. 

Igračka bi ponekad bio tek štap, a ponekad bi rabile i lišće, lijane i koru od drveta kako bi lutka što više nalikovala na dijete. Vrlo često razigrane djevojčice napravile bi i “kuću iz snova”, još i bolju od Barbiene, u kojoj bi njihove lutke spavale, zabavljale se i živjele. No maštovite igre nisu rezervirane samo za čimpanze djevojčice. 

Dječaci se često odmaraju na leđima te nogama i rukama drže štapić igrajući se “aviona”. I oni vole ljuljati zamišljene bebe, ali tada ih zabrinuti tata upozori kako su Rambo i Conan ipak malo jači od Kena.

Zebe živciraju oni bez sluha i gramatike

Bengalske zebe ne samo da imaju gramatička pravila dok cvrkutaju nego postaju uznemirene ako se netko umiješa u pjev.

Smiju se šalama i ako nisu dobre

Čimpanze oponašaju smijeh i humor svojih prijatelja, čak i ako im situacija nije smiješna. Kao i ljudi, čimpanze se služe mimikom i smijehom kako bi ojačale socijalne veze te bile prihvaćenije u društvu. Ako treba, mogu i glumiti. 

Papige cvrkutaju imena i nadimke

Koje ime dati papigi bebi prva je opsesija papiga roditelja. Dok odrastaju, papige tinejdžeri cvrkut znaju malo produljiti, pa sebe i druge “časte” nadimcima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno