Tech

Komentari 5

ZTE predstavio novi 'phablet', otkrili su prve Firefox telefone

ZTE predstavio novi 'phablet', otkrili su prve Firefox telefone

Grand Memo je još jedan hibrid telefona i tableta koji barem na papiru djeluje dosta moćno. Na tržište će krenuti tijekom drugog kvartala, a nešto kasnije i ZTE Open

Kineski ZTE predstavio je na sajmu u Barceloni svoj super veliki Grand Memo te su se uključili u kategoriju hibridnih uređaja koji su preveliki da budu telefoni, a premali za tablete. Ranije smo vidjeli Samsungov Galaxy Note, Huawei Ascend Mate te Asusov novi Padfone Infinity.

Grand Memo dolazi s TFT ekranom dijagonale 5,7 inča rezolucije 1280x720 piksela te podrškom za LTE. Ovaj uređaj pogoni četverojezgreni Snapdragon 800 procesor, a dolazi sa 16 GB interne memorije te 2 GB radne memorije. Baterija od 3200 mAh trebala bi jamčiti dovoljno struje za rad. U telefonu je i 13-megapikselna kamera te prednja kamera koja snima fotografije od 1 megapiksela. Android 4.1 nadograđen je ZTE-ovim sučeljem, a uređaj bi prema planovima trebao na tržište krenuti tijekom proljeća, no još nije poznato po kojoj cijeni.

Sredinom godine na tržište bi trebao krenuti i ZTE Open, njihov prvi telefon s Firefox operacijskim sustavom. Radi se o telefonu iz nižeg ranga. Dolazi s 3,5 inčnim ekranom, 256 MB radne memorije te 512 MB prostora za pohranu. Što se tiče ostalih tehničkih detalja, tu su 3,2 megapikselna kamera, Bluetooth i WiFi podrška. Nije poznata cijena ni za ovaj uređaj.