Obavijesti

Sport

Komentari 272

Đoković je otpuhao Murraya u završnici: Peti Australian Open

Đoković je otpuhao Murraya u završnici: Peti Australian Open
20

Andy Murray držao se dva seta u egalu s Novakom Đokovićem, ali nije uspio spriječiti Srbina da dođe do petog Australian Opena. Bilo je 7-6, 6-7, 6-3, 6-0...

VIDEO

Novak Đoković osvojio je peti naslov na Australian Openu. Najbolji tenisač svijeta svladao je Škota Andyja Murraya koji je već četvrti put zapeo u finalu Melbournea. Bilo je 7-6, 6-7, 6-3, 6-0 za Srbina nakon više od tri i pol sata igre.

Od 1968. i početka ere u kojoj su profesionalci imali pravo nastupati na ovom Grand Slamu, nitko nikad u muškoj konkurenciji nije osvojio više od četiri naslova. Prije Đokovića to je pošlo za rukom još samo Royu Emersonu (šest titula).

- Želim čestitati Andyju na sjajnom turniru. Velik si natjecatelj i hvala ti puno. Želim ti i divno vjenčanje s obzirom da su pale zaruke. Hvala mom timu koji je sa mnom i u dobru i u zlu. Oni su podredili svoj život onome što ja radim. Posebno hvala mojoj obitelji, volim vas sve - rekao je Srbin na dodjeli pehara.

Fantastičan tenis igrali su Srbin i Škot u finalu. Đoković je prvi napravio break u meču i vodio 4-1, ali se Murray ekspresno vratio. Novak je odgovorio re-breakom za 5-3 i servis za set, ali nije izdržao pritisak. Set je otišao u tie-break koji je Đoković dobio 7-5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom setu malu frku na terenu stvorila je jedna gledateljica koja je upala na teren, a na tribinama je dio navijača razvio transparent "Australian Open za izbjeglice". Osiguranje je brzo reagiralo i zaštitilo igrače, a djevojka je uhvaćena.

Izjednačeno je bilo i u drugom setu u kojem je Murray puno više izlazio na mrežu i popravio iskorištenost prvog servisa. Poveo je Škot 2-0, ali je potom dvaput zaredom izgubio servis i doveo se na rub velikog zaostatka. Ipak, vratio se na 4-4, propustio set-loptu na Đokovićevu servisu, ali osvojio set u novom tie-breaku.

Na krilima dobre igre Murray je krenuo jako u trećem setu i odmah oduzeo servis Srbinu, ali Novak se brzo vratio na 2-2, potom i kod 4-3 napravio ključan break koji ovaj put nije ispustio i poveo 2-1, a posljednji je bio potpuno jednosmjerna ulica, 6-0 za Novaka.

- Čestitam Novaku na sjajnom rezultatu. Dobar posao, majstore. Iskreno se nadam da ću biti dovoljno dobar da na nekim od sljedećih Grand Slamova ovdje i osvojim titulu. Prošla godina bila je zaista teška, ali sam nekako sada bliži nekom velikom trofeju nego što je to bilo prije nekoliko mjeseci. Trudit ću se da dođem i sljedeće godine - rekao je Murray.

Vječna ljestvica osvajača Grand Slamova:

  1. Roger Federer - 17
  2. Pete Sampras, Rafael Nadal - 14
  3. Björn Borg - 11
  4. Jimmy Connors, Ivan Lendl, Andre Agassi, Novak Đoković - 8
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića