Obavijesti

Sport

Komentari 42

Seniori, sada ste vi na redu! Klinci su srušili jaku Atalantu

Seniori, sada ste vi na redu! Klinci su srušili jaku Atalantu
19

Dinamovi juniori napravili su sjajan uvod u večerašnji ogled Dinama i Atalante na Maksimiru. Mladi Zagrepčani sredili su prvake Italije u ovoj uzrasnoj kategoriji, čovjek odluke bio je Karrica

VIDEO

Mlada momčad Dinama otvorila je nastup u skupini C juniorske Lige prvaka pobjedom 1-0 protiv Atalante u susretu igranom na Hitrec-Kacianu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pogodak odluke zabio je Bernard Karrica u 49. minuti.

POGLEDAJTE POBJEDNIČKI GOL:

U prvom poluvremenu nije bilo golova, no oba sastava su mogla do vodstva. Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 27. minuti, no Renato Josipović je sjajno obranio udarac Roberta Piccolija. Dinamo je uzvratio u završnici prvog dijela, no Bartol Franjić je slabo pucao.

Dinamo je poveo u 49. minuti golom Bernarda Karrica na asistenciju Leona Šipoša. Gosti su bilo korak do izjednačenja u 72. minuti, no Emmanuel Gyabuaa je uzdrmao okvir gola.

Posljednjih deset minuta Dinamo je igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Bartol Franjić. Još jednu veliku priliku Talijani su imali u 86. minuti, no Josipović je odlično reagirao na udarac Davidea Ghislandija. U 88. zaprijetio je i Diallo Traore, no 'modra' jedinica je bila sjajna.

Slijedi City

U drugom susretu iz skupine C mlada momčad Manchester Cityja je na gostovanju pobijedila Šahtar sa 3-1. Golove za Engleze zabili su Adrian Bernabe Garcia (18), Eduard kozik (27-ag) i Nabil Touaizi (79), dok je pogodak za ukrajinski sastav zabio Artem Bondarenko (33).

Juniori Dinama će ove sezone igrati u "Champions League Path" dijelu ždrijeba, a protivnici će im biti, kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba. Utakmice Lige prvaka mladih igraju se istog dana kada i Liga prvaka, samo u ranijem terminu.

U drugom kolu Dinamo će 1. listopada gostovati kod Manchester Cityja, dok će u Bergamu snage odmjeriti Atalanta i Šahtar.

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka